Travel StoriesΕλλάδα

Ένας χρόνος carnet de voyage: Ένα φωτεινό σημάδι στα σκοτάδια!

Είναι από εκείνα τα πράγματα που ονειρευόσουν μια ζωή κι έλεγες δεν θα συμβούν ποτέ! Κι όμως άναψε ένα χρόνο πριν σαν φάρος κι είναι μια αέναη μεγάλη περιπέτεια. Το CARNET DE VOYAGE κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή γεμίζει με φύλλα πορείας, εικόνες, αισθήσεις, μουσικές, γεύσεις. Γιατί ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.


ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡHΣ

%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%82-1

…’Ενας χρόνος CARNET DE VOYAGE. ΄Ενα φωτεινό σημάδι στα σκοτάδια των ημερών που ζούμε…


ΝΤΟΡΙΤΑ ΛΟΥΚΙΣΣΑ

%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b1

Σκαρφαλώνω στο βράχο κι ατενίζω μέχρι εκεί που φτάνει η Αρχή και το Τέλος της Γης. Η αρχή και το τέλος του Ταξιδιού. H αρχή και το τέλος της Ψυχής μου. Μέσα από τα “Ταξιδιωτικα Τετράδια” μου που έχουν πολλές άγραφες σελίδες ακόμη. Γιατί είναι ακόμη στην Αρχή…


ΕΒΙΤΑ ΤΑΜΠΑΚΗ
%ce%b5%ce%b2%ce%b9%cf%84%ce%b1
Φως μέσα στο σκοτάδι !
Ελπίδα για κάτι περισσότερο από μία καθημερινότητα που φθείρει κι αποδομεί…
Ένας ανοικτός δρόμος, χωρίς διόδια!
Τοπίο δίχως αρχή και τέλος, που ο ορίζοντας φτάνει ως εκεί που βλέπει το ανθρώπινο μάτι!
Μια βαθιά ανάσα και κατάδυση στο πιο σκούρο μπλέ!
Η ένωση της νύχτας με την ημέρα και η γέννηση μιας παλέτας άπειρων χρωμάτων που θα ζήλευε και ο πιο τρανός ζωγράφος!
Εικόνες πολλές, διαφορετικές, όμορφες, σπάνιες. Εικόνες δημιουργίας.
Έκφραση συναισθημάτων χωρίς όρους και όρια, σε όλες τις μορφές.
Μια μεγάλη αγκαλιά, μιας παρέας φίλων χωρίς συγκεκριμένο αριθμό, που χωράει πάντα κι άλλους. Μια παρέα που ζει, ονειρεύεται, αγαπά και ταξιδεύει!
Δεν βρίσκω άλλα λόγια για να περιγράψω το CARNET που αγαπώ, το CARNET που είναι έτοιμο για κάθε νέα περιπέτεια!

XΡΗΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ
Όταν ξεκίνησε αυτό το ταξίδι, με τα Ταξιδιωτικά Τετράδια και το www.carnetdevoyage.gr ήξερα ήδη, λόγω δουλειάς, πως οι λέξεις πέρα από νόημα κι ουσία έχουν και γεύση.  Πολλές φορές γλυκόπικρη, άλλοτε γλυκόξινη και σπανιότερα γλυκιά… Δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα ταξίδια. Και το CARNET είναι η ζωντανή απόδειξη. Όσοι διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές, το ξέρετε ήδη… Σελίδες γεμάτες πολύχρωμες φωτογραφίες, από μέρη άγνωστα άλλα κοντινά και άλλα μακρινά, από εμπειρίες και γνώση, από δύναμη ψυχής και δημιουργικότητα.
Όλα αυτά είναι το CARNET. Μια περιπέτεια, ένα ταξίδι και μια ευχή όπως τα λόγια του ποιητή
«Να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωϊά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους…»
Η υπέροχη καταγάλανη, μοναχική, παραλία της φωτογραφίας, μπορεί να μην είναι «πρωτοειδωμένη», αλλά δεν παύει να είναι το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο.  Το δικό μου “όνειρο θερινής νυκτός” στο Πόρτο Χέλι.

AΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ14039_105-3Ταξίδια μακρινά δεν έχω κάνει, εκτός από κάποια για σπουδές στη Γαλλία, ένα ταξίδι μέχρι τα σύνορα της Αλάσκας στα 27 μου, κάτι ρεπορτάζ στην Παλαιστίνη, στη Σαουδική Αραβία, στο Ιράκ, στη Μάλτα, στην Αλβανία, στη Βοσνία, στη Ρουμανία και φυσικά ταξίδια “αποσυμπίεσης” με το Magic Bus και το Interail. Όλα αυτά παλιά, πολύ παλιά. Τώρα λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, μα βασικά οικονομικών δυσχερειών, ταξιδεύω μέσα από τα ταξίδια των συνταξιδιωτών μου στο CARNET DE VOYAGE. Λοιπόν Χρόνια του Πολλά, Καλό μας Καλοκαίρι και Καλά Ταξίδια CARNET…


ΒΑΣΩ ΒΑΣΙΛΑΔΙΩΤΗ

%ce%b2%ce%b1%cf%83%cf%89
Είναι ωραίο μαζί να ταξιδεύουμε. Γεννήθηκες καλοκαίρι. Κάτω από το εκτυφλωτικό ελληνικό φως. Και με το πρώτο πέταγμα άνοιξες διάπλατα τα φτερά. Πιάστηκα από μια άκρη τους. Είναι ωραίο μαζί να ταξιδεύουμε. Να μοιραζόμαστε εμπειρίες, εικόνες, πατημασιές κι αποτυπώματα. Γεύση, αφή, ακοή, όσφρηση, όραση σε …εγρήγορση. Είναι τόσο συναρπαστικό να ζωγραφίζεις με πινέλο το ανεκτίμητο ελληνικό φως! Γεμίζει η ψυχή, ανάβει ο νους και πάλλεται η καρδιά. Εύχομαι να’ ναι πάντα ανοιχτός και καλοτάξιδος ο δρόμος σου CARNET DE VOYAGE! Και να μου δίνεις την ευκαιρία να σπέρνω για «να καρπίζουν μέσα μου παλιά καλοκαίρια»!

 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΡΛΑΜΗ
%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b7
Είναι Ταξίδι στην «Ιθάκη» του Καβάφη…
Είναι νέες εμπειρίες, προκλήσεις, καινούργια μέρη κι ιδέες. Ισως συναντήσεις δυσκολίες, αλλά θα γίνεις πιο δυνατός στην προσπάθεια σου να τις ξεπεράσεις. Στην πορεία ίσως χάσεις κάποιους συντρόφους, αλλά θα βρεις και καινούργιους. Είναι μια παραλία που θα ξυπνήσεις το πρωί. Είναι όλες οι πρωτόγνωρες εικόνες που θα αντικρίσεις στα ταξίδια. Είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί σου. Κι όταν κάποια στιγμή φτάσεις στην «Ιθάκη», θα είσαι ένας άνθρωπος αλλιώτικος…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΗΣ
%ce%b2%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%cf%82
CARNET DE VOYAGE: Ένας χρόνος και δείχνει τόσο μεγαλύτερο, τόσο δικό μας. Υπάρχουν πράγματα στη ζωή μας, που λέμε αυτόματα ναι, σαν κάποια εσωτερική ανάγκη να μας δένει μ΄ αυτά. Σα να ήταν δικά μας, από πάντα. Οι δικοί μας άνθρωποι, σωστότερα. Έτσι ήταν, είναι και θα είναι, το CARNET DE VOYAGE για μένα. Το δικό μου και δικό μας. Παράλληλα οι δικοί μας άνθρωποι. Γιατί είμαστε πρώτα ομάδα, φίλοι, μετά όλα τα άλλα. Τα ταξίδια μας περίεργα, πολύ κοντινά και πολύ μακρινά ταυτόχρονα. Δένουν με τόπους, συναισθήματα, καταστάσεις, χρώματα, εποχές. Πρώτος χρόνος ζωής του, όμως είναι τόσο οικείο μαζί μας κι εμείς σ’ αυτό. Έχει τη δική μας τρέλα, τα δικά μας μυστικά, τα συναισθηματικά ξεσπάσματα, τα πάνω και τα κάτω του, όπως τα κύματα της θάλασσας, όταν ταξιδεύουμε αχόρταγα σ΄αυτά. Δεν είναι τουριστικός οδηγός, είναι τρόπος ζωής. Γιατί το ταξίδι, το έχεις ή δεν το έχεις. Βλέπεις αλλιώς τα μέρη, τους ανθρώπους, τις καταστάσεις, προβληματίζεσαι, ανεβαίνεις συναισθηματικά ή συνθλίβεσαι, έστω προσωρινά. Πιστεύω ότι στο ταξίδι αυτό, μας συνοδεύετε πολλοί, μέσα από τα κείμενα, τις φωτογραφίες μας. Έρχεστε μαζί μας, να γνωρίσουμε το ταξίδι, το κάθε ταξίδι, μικρό ή μεγάλο. Χρόνια πολλά CARNET DE VOYAGE! Πολλά ταξίδια και καλά!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ
%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%85
CARNET. Τετράδιο αναμνήσεων. Ταξιδιωτικό ημερολόγιο. Πάντα το σκεφτόμουν, πάντα ένιωθα την επιθυμία να καταγράφω τα ταξίδια μου, αλλά ποτέ δεν το ξεκίνησα. Μέχρι που έμαθα για το CARNET DE VOYAGE και τότε η επιθυμία έγινε ανάγκη και κάπως έτσι ξεκίνησα.Το να μοιράζομαι τις ταξιδιωτικές μου εμπειρίες, έχει γίνει μια συνήθεια διασκεδαστική, ευχάριστη, δημιουργική. Το ότι υπάρχει κόσμος που ταξιδεύει με τις φωτογραφίες μου είναι καύσιμο έμπνευσης. Ελπίζω η αγάπη μου για τα ταξίδια, μέσω των καταγραφών μου, να αποδεικνύεται χρήσιμη σε άλλους ταξιδευτές κι εύχομαι να είμαστε όλοι καλά για να γνωρίζουμε τον κόσμο!

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΩΣΤΗ

%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%bd%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%b1

«Το ταξίδι είναι σαν το κρασί, το πίνεις και δε μπορείς να μαντέψεις τι οράματα θα κατεβούν στο κεφάλι σου», έλεγε ο Καζαντζάκης. Ένα γλυκόπιοτο ποτήρι κρασί είναι και το CARNET DE VOYAGE, που ένα χρόνο τώρα, γεμίζει ιστορίες από ταξίδια και σε γεμίζει όνειρα και στόχους. Και το απολαμβάνεις και σε ξεσηκώνει, να βγεις «εκεί έξω», να περπατήσεις, να μυρίσεις, να ακούσεις, να ζήσεις. Να νιώσεις τη σημασία του «εμείς» σμίγοντας με ανθρώπους «ξένους» μα τόσο «ίδιους». Ασυμβίβαστες ψυχές που σου κλείνουν το μάτι, χαρίζοντάς σου μια τζούρα από τα δικά τους ταξιδιωτικά τετράδια για να σε παρασύρουν να ονειρευτείς, να ξεκλειδώσεις μυαλό και καρδιά και να γευτείς τις ομορφιές του κόσμου. Ένα ετερόκλητο ασκέρι αφηγητών κι αναγνωστών μαζί, που ξελόγιασαν και μένα, μιας κι όλοι συμφωνούμε πως αν κάτι σε κρατά «ζωντανό», αυτό είναι τα όνειρα, τα χαμόγελα και τα ταξίδια. Να τα χιλιάσουμε! 


ΡΟΥΛΑ ΣΙΛΙΤΖΗ-ΛΕΚΚΑ%cf%86-%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1-%cf%83%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b7-22-8-2011-455-1280x853Τι είναι το CARNET για μένα; Μμμ… θα σας πω αυτό που πρώτο μου έρχεται στο μυαλό. Είναι ένα πληθωρικό ταξίδι, γεμάτο εικόνες, χρώματα και συναισθήματα!!! Ένα οδοιπορικό στον κόσμο, το οποίο συνεχώς εξελίσσεται, «αναπνέει», εμπνέει, προκαλεί…Ένας ακούραστος ταξιδευτής, φίλος μας, σύντροφος, που μας παροτρύνει να ζούμε κάθε στιγμή με όλες μας τις αισθήσεις. Η «μάχη» με το χρόνο, αυτόν τον αδυσώπητο κυρίαρχο της ζωής μας, με το CARNET γίνεται ευκολότερη και άκρως δημιουργική. Πόση ομορφιά υπάρχει στον μικρό μας πλανήτη από τη μια, και πόσο «άγριο θηρίο» είναι ο άνθρωπος από την άλλη! Για να μην πω ότι προσβάλλω τα άγρια θηρία μ’ αυτή μου την έκφραση… Το CARNET«ανοίγει» πόρτες… Για να εκφραστούμε, να νιώσουμε, να δούμε, να ακούσουμε, να μάθουμε, να συλλογιστούμε, να ευφρανθούμε, να σχεδιάσουμε, να ταξιδέψουμε, να ζήσουμε, να ανυψωθούμε, να είμαστε άνθρωποι… Να γίνουμε συγγραφείς, ποιητές και λογοτέχνες…  Ακόμα και να «εκτεθούμε», να γνωρίσουμε και να γνωριστούμε… «Δάσκαλος» λοιπόν, με ψυχή και άποψη!!! Όπως εκείνος ο δάσκαλος που τον θυμόμαστε, που μας επηρέασε, που ήταν το πρότυπό μας, γιατί πρώτα και πάνω απ’όλα μας αγαπούσε!!! Ευχαριστούμε CARNET!!!


KΩΣΤΑΣ ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ

Το CARNET DE VOYAGE είναι η ιστοσελίδα που με υποχρεώνει να εφευρίσκω ταξίδια…

Carnet de Voyage

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ Πάμε παντού, αλλά είμαστε κοντά σας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button