Σχετικά με εμάς

Πέρασαν χρόνια. Από εκείνη τη νύχτα που «ενσαρκώθηκε» δειλά δειλά, σε μαύρο φόντο, ένα ταξίδι ζωής. Που ήρθε να ενωθεί με πολλά πολλά ακόμη ταξίδια.
Και μετά «ξεδιπλώθηκε» στο λευκό κι άνοιξε διάπλατα τους ορίζοντες του.
Διαδρομές από τα παλιά, που πήραν άλλη μορφή, αποστάγματα του μυαλού που έγιναν περιγραφές, ημερολόγια που έγιναν εικόνες, αναμνήσεις που έγιναν γεύσεις.
Νύχτες στον Ήλιο και Μέρες στη Φωτιά. Στο απέραντο γαλάζιο. Εις το βουνό ψηλά εκεί που το πράσινο φαίνεται σχεδόν μαύρο.
Πολλές σκέψεις που ενώθηκαν σε ένα μυαλό. Πολλές ματιές που ενώθηκαν σε ένα ζευγάρι μάτια.
Το ταξίδι δεν έχει αρχή και τέλος. Δεν έχει όρια και περιορισμούς.
Ανοίξαμε τα «Ταξιδιωτικά Τετράδια» για να χωρέσουν όλη τη γη.
Για να υπάρξουμε στον αέρα του διαδικτύου, για να ταξιδέψουμε το φως μας σε μια εποχή που τείνει να απλωθεί παντού σκοτάδι.
Το μέλλον δεν έχει παρελθόν. Ούτε το παρελθόν μέλλον. Έχουν όμως κοινά μονοπάτια και οράματα.
Ο προορισμός είναι πάντα η αφορμή. Το αίτιο ήταν και θα είναι το ταξίδι.
Κι υπάρχουν πολλών λογιών ταξίδια. Αληθινά και ονειρικά, εκείνα του νου και της φαντασίας.
Οι τέχνες κι ο πολιτισμός είναι ταξίδι. Οι λαϊκές αφηγήσεις και τα παραμύθια. Οι ανθρώπινες ιστορίες. Τα ήθη και τα έθιμα.
Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήσαμε μια διαρκή ανοιχτή «τράπεζα» καταγραφής και αποτύπωσης όλων αυτών των στοιχείων που σηματοδοτούν Διαδρομές. Από το χτες στο σήμερα για το αύριο, σε έναν χώρο που έχει δραστηριότητες κι έξω από το διαδίκτυο.
Το ταξίδι είναι κάτι μαγικό και ξέρουμε πως η μαγεία διαρκεί μόνο όσο παραμένει η επιθυμία. Μας αρέσουν οι μουσικές, οι γεύσεις, τα παραμύθια, το θέατρο. Τα ντοκιμαντέρ, η φωτογραφία, οι εκδρομές, οι εξερευνήσεις παντός είδους.

Επιθυμούμε να συνυπάρξουμε με τις τοπικές κοινωνίες και έτσι υπάρχει πάντα ένα ανοιχτό πεδίο συνδημουργίας. Θέλουμε να ταξιδέψουμε με τους μεγάλους, αλλά και με τα παιδιά. Με όσους έχουν μεγάλες και μικρές δυνατότητες. Θέλουμε να ταξιδέψουμε με τα άτομα ΑΜΕΑ, που τα ταξίδια τους γίνονται συχνά μια «άλλη» περιπέτεια. Θέλουμε ακόμη να ταξιδέψουμε μέσα από τα μάτια των «ξένων» στη χώρα μας που επιθυμούν να μας μεταφέρουν τις εικόνες από τη δική τους χώρα.

To Carnet de Voyage φτιάχτηκε για να χωρέσει των ανθρώπων τα Ταξίδια. Φτιάχτηκε και στηρίζεται από ανθρώπους που θέλουν να ταξιδεύουν βιωματικά, οργανικά, ζωντανά.
Γιατί σημασία έχει το ταξίδι…


Ταυτότητα

Ιδιοκτησία: Σύλλογος “Ταξιδιωτικά Τετράδια”

Σύμβουλος Ιστοσελίδας: Σπύρος Τσακίρης

Διευθύντρια Σύνταξης: Ντορίτα Λουκίσσα

Web Designer: Ανδρέας Καλλιμάνης

Επικοινωνία: info@carnetdevoyage.gr

Back to top button