Travel StoriesΕλλάδα

Παραλία Τρυπιάς: Η γαλάζια όαση του Ελαιώνα

Με τη θάλασσα, υπάρχει το μου αρέσει και δεν μου αρέσει. Τίποτα ενδιάμεσο. Τα άλλα είναι υπεκφυγές. Όλη μου τη ζωή έψαχνα νέες παραλίες και σίγουρα κρατούσα τις παλιότερες, αποδεδειγμένα καλές, στην άκρη για μια δεύτερη, τρίτη, ίσως και περισσότερες επισκέψεις. Όποτε αυτό είναι εφικτό.

Αφού, πρόσφατα, απόλαυσα τις παραλίες του Αιγίου, σε φιλικό σπίτι, τους ζήτησα να μου προτείνουν και κάποια άλλη, εκτός έδρας, που την προτιμούν, ξέροντας ότι με τα δικά μου δεδομένα θα μου είναι αρεστή.

“Να πάμε στην Τρυπιά, στον Ελαιώνα, πρότεινε ένας”, οι άλλοι συμφώνησαν αμέσως.

“Πού είναι αυτό και τι είναι ο Ελαιώνας, η Τρυπιά”, ρώτησα.

“Εδώ κοντά, στην πλευρά του Διακοπτού, είναι μια πολύ καλή παραλία, θα σου αρέσει σίγουρα”, συνέχισαν.

Επειδή αυτό το έργο, το έχω ακούσει ξανά από άλλους, κρατούσα τις επιφυλάξεις μου, μέχρι που φτάσαμε. Αφού περάσαμε αρκετές παραθαλάσσιες κατοικίες και τουριστικά καταλύματα.

Η πρώτη εικόνα στη θάλασσα, βάρκες, μικρά καΐκια, ξαπλώστρες απλές & πολυτελείς και φυσικά ελεύθερη παραλία. Παιδάκια να παίζουν, μάνες να φωνάζουν, ζευγάρια να απολαμβάνουν τον καφέ τους κοιτώντας ή μιλώντας στο κινητό ή το τάμπλετ τους. Φροντίζοντας ταυτόχρονα να πετύχει το μαύρισμα με το όποιο αντιηλιακό. Γιαγιάδες να προσπαθούν να συγκρατήσουν τα μικρά εγγόνια του από την όρεξη να πάνε στα βαθιά με τα μπρατσάκια και τα σωσίβια τους.  Αρκετός κόσμος, ιδίως νέος, απολάμβανε ήδη το μπάνιο του. Παίζοντας με μπάλες, συνοδευόμενο με δυνατές φωνές και γέλια.

Σε κάθε περίπτωση, αντί να «πιάσω» μια ξαπλώστρα, να βλέπω το κινητό μου ή το νερό της παραλίας πίνοντας τον καφέ μου, προτίμησα όπως κάνω πάντα να προχωρήσω σε μια βουτιά. Να «δω» τα νερά από κοντά. Το νερό λίγο κρύο για την εποχή, όπως στις παραλίες στα Σύβοτα. Αλλά σε μικρό χρόνο το συνηθίζεις, σου αρέσει κιόλας.

Σε λίγο όλη η παρέα, γύρω γύρω, μιλούσε για διάφορα θέματα, απολαμβάνοντας την όμορφη παραλία. Όπως διαβάσατε πρόσθεσα το όμορφη, κάτι που δείχνει ότι η επιλογή, η πρόταση καλύτερα για την επίσκεψη στην παραλία της Τρυπιάς, ήταν σωστή.

Στις χορηγίες της περιφέρειας, υπάρχει ήδη η ειδική εξέδρα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ που θέλουν να κολυμπήσουν εκεί. Κάτι πολύ θετικό για μια παραλία. Δεν διέκρινα όμως κοντά ναυαγοσώστη. Καλό θα ήταν να υπήρχε.

Βότσαλα καλύπτουν την παραλία και βαθαίνει σταδιακά στα λίγα μέτρα.  Σε πολλούς αρέσει αυτό. Σίγουρα θα την ξαναεπισκεφτώ.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι υπάρχουν αρκετά καταστήματα για καφέ και καλό φαγητό δίπλα της.

Ο Ελαιώνας, είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Αχαΐας, πρώην ανεξάρτητη κοινότητα και από το 1999 δημοτικό διαμέρισμα του πρώην Δήμου Διακοπτού. Έχει το μεγαλύτερο ελαιόδασος της περιοχής της Αιγιαλείας καθώς και μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές.  Βρίσκεται σχετικά κοντά στην Αθήνα και είναι ιδανικός για μονοήμερες αποδράσεις από την καθημερινότητα της πρωτεύουσας.

Γιάννης Βέλλης

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ Μέχρι το 2004, Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας. Δημιουργός και διευθυντής του Φεστιβάλ "Ημέρες Φωτογραφικής Δημιουργίας - Φωτογραφικός Κόσμος". Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Φωτογραφία του από το Μοναστηράκι έχει επιλεγεί για τηλεκάρτα του ΟΤΕ. Διεθνείς διακρίσεις σε διαγωνισμούς της FIAP. Έχει πάρει το 1ο βραβείο φωτοκριτικής του περιοδικού "ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ". Το 1ο βραβείο για την ομορφότερη και χαρακτηριστικότερη φωτογραφία της Ηπείρου από μεγάλη διαδικτυακή ειδησεογραφική εφημερίδα της Ηπείρου. Το φωτογραφικό περιοδικό "Qpticon" του έκανε αφιέρωμα με φωτογραφίες από Στρασβούργο και Βοσνία. Η κυριακάτικη εφημερίδα "Η εποχή" έχει φιλοξενήσει δύο φορές, στις γιορτές της, φωτογραφίες του που έχουν δημοσιευθεί σε αυτή. Συμμετείχε με φωτογραφίες του από την Ήπειρο στις εικαστικές εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ. Κριτής πανελληνίων φωτογραφικών διαγωνισμών. Στην εφημερίδα "Η εποχή" έχουν φιλοξενηθεί συνεντεύξεις που πήρε από τον Σπ. Μελετζή, Κ. Μπαλάφα και άλλους δημιουργούς φωτογράφους καθώς και άρθρα του για ιστορικά και δημοσιογραφικά φωτογραφικά αρχεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button