Η μέρα ήταν λιόλουστη, η θάλασσα λάδι και η παρέα μεγάλη κι ορεξάτη για βόλτα. Συνθήκες ιδανικές για ένα μικρό ταξίδι στο γειτονικό Μεσολόγγι, αφού το άγγιγμα της άνοιξης μας καλούσε ν’ ανέβουμε στις μηχανές και να φύγουμε.

Μπότες, φόρμες, γάντια, κράνη, σακίδια. Όλα έτοιμα και με το πρώτο φως της μέρας, συνεπείς όλοι στο ραντεβού μπροστά από το καράβι για το δρομολόγιο Ζάκυνθος- Κυλλήνη.troxoi_115 μοτοσυκλέτες, διαφόρων κατηγοριών, στο δρόμο Πύργου- Πάτρας. Κίνηση αραιή για Κυριακή πρωί. Μέτριες ταχύτητες και μια αστραφτερή πειθαρχημένη φάλαγγα που προσφέρει ένα ωραίο θέαμα. Οι φορτηγατζήδες από απέναντι ανάβουν τα φώτα ή κορνάρουν, για να χαιρετήσουν την ομάδα.troxoi_2

Στην πρώτη στάση, λίγο πριν την Κάτω Αχαγιά και ενώ οι περισσότεροι ανάβουμε τσιγάρο, ακούγεται ο θόρυβος των μηχανών που πλησιάζουν. Είναι οι φίλοι από τη λέσχη μοτοσυκλέτας Αμαλιάδας που μας προσπερνούν κορνάροντας.
Στο Μεσολόγγι έχει δοθεί το ραντεβού όλων των μοτοσικλετιστών της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Η εικόνα και μόνο των ”Αμαλιαδαίων” μας φτιάχνει ακόμα περισσότερο τη διάθεση.

Μετά τη γέφυρα του Ρίο συναντάμε τους Πατρινούς.

Δρόμοι ιδανικοί -λόγω του τοπίου- για μοτοσυκλέτα, αλλά δυστυχώς όχι ασφαλείς, αφού στο μεγαλύτερο κομμάτι τους κρύβουν παγίδες όπως λακκούβες ή κοψίματα. Παρ’ όλα αυτά η διάθεσή μας είναι εξαιρετική και η όρεξη για χιλιόμετρα ακόρεστη.

Ο μαγικός κόσμος των δύο τροχών…

Στην παραλία του Μεσολογγίου, μας περιμένει μιά μεγάλη έκπληξη. Εκατοντάδες μοτοσυκλέτες έχουν φτάσει ήδη και έχουν παρκάρει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Τα κανάλια με τα βαρκάκια, οι πάγκοι των ψαράδων και η θάλασσα μας φτιάχνουν ακόμα περισσότερο την διάθεση.

Οι οργανωτές ξεπερνούν τον εαυτό τους και όλα γίνονται με μοναδική τάξη.

Γιάννενα, Άρτα, Φωκίδα, Αγρίνιο, Πάτρα, Αίγιο, Κιάτο, Αμαλιάδα, Ζάκυνθος, Καλαμάτα. Μία μία οι αποστολές φτάνουν στην παραλία που ξεχειλίζει μοτοσυκλέτες.

Αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών, βγάζουν τα κράνη κι απολαμβάνουν το θέαμα. Τα μαγαζιά γεμάτα κόσμο. Τα εστιατόρια, τα καφέ, τα εμπορικά, τα βενζινάδικα.

”Αυτό είναι ανάπτυξη” μου λέει ο Δήμαρχος της πόλης.