Πάντα ή για ν’ ακριβολογώ τα τελευταία 10 χρόνια, απορούσα γιατί οι Έλληνες δεν διεκδικούν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες για τη ΝΕΑ εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών που ως Ολυμπία Oδός κατασκευάζεται ταυτόχρονα σε μήκος 120 χλμ.

Ένας δρόμος –μια λωρίδα- που εξυπηρετεί εκατομμύρια οδηγούς οι οποίοι διακινδυνεύουν τη ζωή και τ αυτοκίνητα τους, έχοντας ως μόνη υποχρέωση να πληρώνουν τα πανάκριβα διόδια.

Αποφάσισα από τη θέση του συνοδηγού να καταγράψω για ιστορικούς λόγους τη διαδρομή με την ελπίδα ότι κάποτε θα μπορούμε ν απολαύσουμε μια άνετη και ανθρώπινη διαδρομή.

Όλοι μα όλοι οι οδηγοί -μαζί και οι ξένοι- όπου βρουν ευκαιρία προσπερνούν, μην υπολογίζοντας τις διπλές γραμμές, που ως γνωστόν – με βάση τον παγκόσμιο Κ.Ο.Κ. σημαίνει …τοίχο.

Οι κορίνες που είναι τοποθετημένες στην εθνική αλλά και στην Πάτρα, σε παραπέμπουν σε δυσκολίες πίστας κάρτ.

Οι διαγραμμίσεις σε πάρα πολλά σημεία σε στέλνουν απ’ ευθείας στο αντίθετο ρεύμα. Όσοι τυχεροί κάνουν τη διαδρομή με το φως της ημέρας… καλώς, όταν όμως πέσει το σκοτάδι ή πιάσει καμιά βροχή … Αλίμονο.

Ολόκληρη τη διαδρομή ο οδηγός παραμένει ”όμηρος” των διαθέσεων ενός μέτριου οδηγού ή ενός φορτηγατζή που συνήθως μιλάει στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.

Όταν σε κάποια σημεία ανοίγει ο δρόμος, ασκεπείς αστυνομικοί ξεπροβάλουν μέσα από τις πρασινάδες και απεγνωσμένα σταματούν όποιον προλάβουν.

Και όλα αυτά εν μέσω διοδίων που είναι το πρώτο έργο που ολοκληρώθηκε στη ΝΕΑ εθνική οδό των ρεκόρ !!!!!!!!!!!!!