Ηδιαδρομή Ρίο – Αντίρριο και αντίστροφα, ήταν για πολλά χρόνια -για την οικογένειά μου- στο πρόγραμμά μας, όταν ξεκινάγαμε από την Αθήνα για την Ήπειρο ή αντίστροφα, για την επιστροφή στην Αθήνα. Παλιά και νέα φεριμπότ, με καλό ή κακό καιρό, μας πέρναγαν απέναντι. Μια συνήθεια χρόνων, που μας άρεσε, μας διασκέδαζε στο ενδιάμεσο του ταξιδιού μας και απολαμβάναμε θάλασσα.

Τα τελευταία χρόνια αυτό, εν μέρει ξεχάστηκε, με την κατασκευή της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, που συνδέει άμεσα την Πελοπόννησο με τη Δυτική Ελλάδα. Η πρόοδος είναι πάντα χρήσιμη και η συγκεκριμένη γέφυρα είναι ένα κατασκευαστικό αριστούργημα, που χαιρόμαστε γιατί έγινε στον τόπο μας. Κερδίζουμε δρόμο, από και προς την Ήπειρο, αλλά αυτό δεν είναι το παν, ούτε για εμένα, ούτε για την οικογένειά μου, ούτε και για τους άλλους ταξιδιώτες που περνάνε από εκεί.

rio-antirio-9

Δεν κάνει απαγορευτική τη βόλτα, για όσους θέλουν στο ταξίδι τους προς την άλλη πλευρά, με το φεριμπότ. Μια βόλτα, που χαλαρώνει από τη συνεχή οδήγηση, που δίνει την ευκαιρία να δούμε τη γέφυρα και αλλιώς, να απολαύσουμε τη θάλασσα, εάν ο καιρός είναι καλός, να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να ξεκουραστούμε και γιατί όχι να πιούμε τον καφέ μας, ή να φάμε το παγωτό μας, πάνω σ΄ενα καράβι.

Στο τελευταίο ταξίδι μου από εκεί, ο καιρός ήταν ιδανικός. Για εμάς, που έχουμε και το ψώνιο της φωτογραφίας, ό,τι το καλύτερο. Να μια άλλη θετική ενασχόληση, μέσα στο καράβι, που δεν ανέφερα πριν. Με τη φωτογραφική ή το κινητό σας, μπορείτε να απολαύσετε στο λίγο σχετικά διάστημα που κρατάει το “ταξίδι”, εξαιρετικές εικόνες. Όσοι “το έχετε”, έστω και λίγο με τη φωτογραφία, ή το βίντεο, θα καταγράψετε όμορφες εικόνες. Για τη συλλογή σας, την ανάρτησή σας, την ξενάγηση των φίλων σας, στο ταξίδι σας προς οποιοδήποτε προορισμό. Όπως κάνω  κι εγώ, μαζί σας. Όμορφο πράγμα, να μοιράζεσαι, εικόνες, συγκινήσεις, ταξίδια, εποχές… Στο μικρό, αυτό, ασήμαντο για άλλους ταξίδι, ξεχώρισαν μερικές στιγμές, τις μεταφέρω φωτογραφικά, αθόρυβα, όχι γιατί δεν μπορώ να τις στολίσω με λέξεις, αλλά τρέχουν γρηγορότερα τα συναισθήματα και κάθε λέξη, θα δείχνει μια επανάληψη μετά, κάτι που δεν θέλω, ούτε επιδιώκω…