Δράσεις

Πήγαμε ράλι στον Κρεμασμένο Λαγό

Ήταν νωρίς το πρωί της Κυριακής… Η συννεφιά ευεργετική.
 
Φτάσαμε στην εκκίνηση στον Αγιο Νεκτάριο, στη Βούλα κι άρχισε αμέσως το χάζι. Τα αυτοκίνητα του ΣΙΣΑ (Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων) ήταν τα περισσότερα χάρμα οφθαλμών και οι οδηγοί τους είχαν ήδη αρχίσει να πηγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο στην εκκίνηση, για να πάρουν τον αριθμό τους.
 
Το Carnet de Voyage είχε δυο λόγους για να είναι εκεί. Για να στηρίξει το Γρηγόρη Μάρκο και τη Φρόσω Κανελλίδου σε ρόλους οδηγού και συνοδηγού, αλλά και να απολαύσει την αναβίωση της ανάβασης στον Κρεμασμένο Λαγό.
Κι όταν λέμε Κρεμασμένο Λαγό -για τους μη γνωρίζοντες- πρόκειται για μια υπέροχη ορεινή διαδρομή, ψηλά στον Υμηττό, πάνω από το Πανόραμα Βούλας με μια συγκλονιστική θέα από τη Βουλιαγμένη, μέχρι σχεδόν την Πειραϊκή.
 
Ολα ξεκίνησαν στις 10 το πρωί της Κυριακής. Πρώτα πάτησαν τα γκάζια οι βετεράνοι οδηγοί με τα legend (σπάνια ιστορικά αυτοκίνητα) που έτρεξαν εκτός συναγωνισμού και μετά άρχισαν οι διαγωνιζόμενες κατηγορίες. Ο αγώνας είχε αυστηρούς κανόνες… Μια απλή διαδρομή συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων και μια ειδική διαδρομή ακρίβειας που εκτελέστηκε 3 φορές και έπρεπε να διαρκέσει ακριβώς 7 λεπτά, για να αποφευχθούν οι ποινές για τους συμμετέχοντες.

Ο Γρηγόρης κι η Φρόσω με μια BMW της δεκαετίας του ’80 έτρεξαν στη κατηγορία G3 και τερμάτισαν μέσα στην πρώτη δεκαπεντάδα, απολαμβάνοντας για μια ακόμη φορά τη συμμετοχή τους σε αυτό τον ειδικό αγώνα ταχύτητας.

Στο ράλι του Κρεμασμένου Λαγού που αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά από τον ΣΙΣΑ έτρεξαν συνολικά 90 αυτοκίνητα.
 
Για την αγάπη της ταχύτητας, για την ανδρεναλίνη, για το πάθος για τα παλιά σπορ αυτοκίνητα…
 
 
 
Μέσω
Φωτογραφίες: Σπύρος Τσακίρης, Βασίλης Παίσιος, Κείμενο: Χρήστος Σιάφκος

Carnet de Voyage

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ Πάμε παντού, αλλά είμαστε κοντά σας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button