Στο Λονδίνο βρέθηκα για να σπουδάσω σκηνοθεσία στη R.C.S.S.D.(Royal Central School of Speech and Drama). Ήταν η πρώτη φορά που ταξίδευα σ΄αυτή την πόλη.

london_3

Το Λονδίνο είναι μια πόλη ατελείωτη που ποτέ δεν χορταίνεται…

Εγώ τον παράδεισο τον βρήκα στο Camden, όλα τα στυλ ανθρώπων ότι μπορείς να φανταστείς …london_5

Φοβερή μουσική, κινέζικα-ταιλανδέζικα- βιετναμέζικα φαγητά σε πάγκους και κουβανέζικο μαγαζί μέσα στο Camden stables, με ζωντανή μουσική από νωρίς και διάφορους να χορεύουν από το μεσημέρι.

Άλλοι ρυθμοί, άλλη φιλοσοφία ζωής, “αλλού” γενικά. Μέχρι και σήμερα βέβαια προσπαθώ να συνηθίσω ότι η διασκέδαση δεν ξεκινάει στις 23.00 ή στη 1.00 αλλά από πολύ νωρίς…london_1

Όταν πρωτοπήγα λοιπόν έμενα Οξφόρδη κι εκεί κυριολεκτικά ένοιωθα σαν να είχα κάνει ταξίδι στον χρόνο. Μετά Tottenham, West Acton, Neasden. Είχε τύχει μια περίοδο μέσα σε μια βδομάδα να έχω αλλάξει τρία σπίτια. Μποέμ…london_4

Το Λονδίνο σου δίνει την αίσθηση μιας φαντασιακής ελευθερίας, μέσα στην καθημερινή καταπίεση των κατοίκων του. Αν φυσικά την επιδιώξεις.

london_2

Το να διασχίζω 6.30 το πρωί το Hyde Park στους -3C και να το χαίρομαι, μου έδινε μια αίσθηση άπλετου οξυγόνου και νεότητας. Οι Άγγλοι έχουν τη νοοτροπία ότι η βόλτα είναι κουβέρτα απλωμένη στο γρασίδι, βιβλίο, φαγητό, νερό και χάσιμο.

Είναι αυτό που λέω ποιότητα ζωής. Να μπορείς να ευχαριστηθείς ακόμα και στο κέντρο μιας μεγαλούπολης.