City StoriesΚόσμος

‘Ενας Έλληνας ηθοποιός στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο βρέθηκα για να σπουδάσω σκηνοθεσία στη R.C.S.S.D.(Royal Central School of Speech and Drama). Ήταν η πρώτη φορά που ταξίδευα σ΄αυτή την πόλη.

london_3

Το Λονδίνο είναι μια πόλη ατελείωτη που ποτέ δεν χορταίνεται…

Εγώ τον παράδεισο τον βρήκα στο Camden, όλα τα στυλ ανθρώπων ότι μπορείς να φανταστείς …london_5

Φοβερή μουσική, κινέζικα-ταιλανδέζικα- βιετναμέζικα φαγητά σε πάγκους και κουβανέζικο μαγαζί μέσα στο Camden stables, με ζωντανή μουσική από νωρίς και διάφορους να χορεύουν από το μεσημέρι.

Άλλοι ρυθμοί, άλλη φιλοσοφία ζωής, “αλλού” γενικά. Μέχρι και σήμερα βέβαια προσπαθώ να συνηθίσω ότι η διασκέδαση δεν ξεκινάει στις 23.00 ή στη 1.00 αλλά από πολύ νωρίς…london_1

Όταν πρωτοπήγα λοιπόν έμενα Οξφόρδη κι εκεί κυριολεκτικά ένοιωθα σαν να είχα κάνει ταξίδι στον χρόνο. Μετά Tottenham, West Acton, Neasden. Είχε τύχει μια περίοδο μέσα σε μια βδομάδα να έχω αλλάξει τρία σπίτια. Μποέμ…london_4

Το Λονδίνο σου δίνει την αίσθηση μιας φαντασιακής ελευθερίας, μέσα στην καθημερινή καταπίεση των κατοίκων του. Αν φυσικά την επιδιώξεις.

london_2

Το να διασχίζω 6.30 το πρωί το Hyde Park στους -3C και να το χαίρομαι, μου έδινε μια αίσθηση άπλετου οξυγόνου και νεότητας. Οι Άγγλοι έχουν τη νοοτροπία ότι η βόλτα είναι κουβέρτα απλωμένη στο γρασίδι, βιβλίο, φαγητό, νερό και χάσιμο.

Είναι αυτό που λέω ποιότητα ζωής. Να μπορείς να ευχαριστηθείς ακόμα και στο κέντρο μιας μεγαλούπολης.

Μέσω
Φωτογραφίες, Κείμενο: Κωνσταντίνος Μωραίτης

Κωνσταντίνος Μωραίτης

ΗΘΟΠΟΙΟΣ Η πρώτη του παράσταση ήταν το 2009 στο θέατρο Χώρα στο έργο "VIVID FILM" -devised theatre- σε σκηνοθεσία 4frontal - Τζωρτζίνα Κακουδάκη (θεατρική ομάδα της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος). Ακολούθησε το "RΕSPECT" (J. THORNE) στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Χώρα σε σκηνοθεσία Τζωρτζίνας Κακουδάκη, στο ρόλο του Luke (2010-2011). Το 2011-2012 έπαιξε στο Θέατρο Θησείον Ένα θέατρο για τις τέχνες το "ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ" (W.SHAKESPEARE) σε σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου, στο ρόλο του Ρωμαίου. Επίσης ήταν το αγόρι στη μικρού μήκους ταινία του Αλέξανδρου Σιψίδη "IRIS". Το 2012 ήρθε η "ΑΓΓΕΛΑ" (Γ. ΣΕΒΑΣΤΙΚΟΓΛΟΥ) στον χώρο Knoustale σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, στο ρόλο του Μένιου. Ακολούθησε το "ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ" (Γ.ΜΑΡΗ) στο Απο μηχανής θέατρο σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα, σε πολλαπλούς ρόλους (2012-2013). Τη χρονιά του 2013 ήταν στον "ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ" (F. DOSTOYEVSKI) στο Απο μηχανής θέατρο σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα, στο ρόλο του αφηγητή. Επίσης, ήταν ο Γιάννης στη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου "Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ" και ο Φώτης στη μικρού μήκους ταινία του Αδάμ Καρυπίδη "FUCK FREUD". Το 2014, "ΑΡΧΙΜΑΣΤΟΡΑΣ ΣΟΛΝΕΣ" (H.IBSEN) στο Απο μηχανής θέατρο σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα, στο ρόλο του Ράγκναρ. Τον ίδιο χρόνο, με το ΛΟΛ (ΣΤ.ΣΩΠΥΛΗΣ) - εφηβικό θέατρο- σε σχολεία σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα. Το 2015, "ΑΜΛΕΤ" (W.SHAKESPEARE) στο θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κατσώλη, στο ρόλο της Οφηλίας και "ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ.ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ" (ΣΤ.ΣΩΠΥΛΗΣ) στο Θέατρο Θησείον Ένα θέατρο για τις τέχνες σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα. Επίσης, ήταν ο Πάολο στην τηλεοπτική σειρά του Alpha "ΟΙ ΑΣΦΑΙΡΟΙ" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πλατανιά. Το καλοκαίρι του 2016, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Εδιμβούργου, ακολούθησε η παράσταση I AM BECAUSE YOU ARE -devised theatre- στο θέατρο Etcetera σε σκηνοθεσία David Silva. Η ίδια παράσταση παρουσιάστηκε τον Οκτώβρη στα πλαίσια του Fringe Festival. Την περίοδο 2017-2018 συνεργάστηκε με τους DV8 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Εκτοτε συνεχίζει την πορεία του σε θέατρο και σινεμά με επιτυχημένες συμμετοχές.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button