Δράσεις

Aέναως (video)

Ποιητικό – πειραματικό ντοκιμαντέρ. Αναφέρεται στην διαρκή κίνηση. Ο διαλεκτικός υλισμός αναλύεται ποιητικά. Βασίζεται σε τρεις άξονες. Φωτογραφία στιγμιότυπου, Ποίηση, Μουσική. Οι τρεις τέχνες «αλληλοσυμπληρώνονται»,  «αλληλοαναιρούνται»  και διεισδύουν σε υπαρξιακά θέματα.

Αποτελείται από δύο μέρη:

1ον   «Α–ΚΙΝΗΣΙ–Α», παλιά τρένα, καράβια, αυτοκίνητα, σκουριάζουν σε καρνάγια, παλιούς σταθμούς. Παραπεταμένα,   «ζουν» με τις αναμνήσεις των ταξιδιών τους.

2ον  «ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ» γίνεται καταγραφή της κίνησης των μουσικών και χορευτών μέσα από τη φωτογραφία στιγμιότυπο και «αναλύεται»  ποιητικά – ονειρικά η κίνηση.

Αντώνης Κασίτας

ΟΠΕΡΑΤΕΡ Γεννήθηκε στην Αθήνα τον καιρό που η Ελλάδαταξίδευε εντός και εκτός των τειχών. Εργάζεται για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ τον τομέα ειδήσεων καιεπικαίρων ως εικονολήπτης. Συμμετέχει παράλληλα στη δημιουργίαπολλών ντοκιμαντέρ και ενημερωτικών εκπομπών για τη δημόσιατηλεόραση. Παράλληλα ασχολείται με τη φωτογραφία στιγμιότυπο, Από«ανάγκη και μεράκι» και συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίαςανά τον κόσμο. Το 1995 πραγματοποιεί την πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο«Α-ΚΙΝΗΣΙ-Α». Εκδίδεται και το πρώτο βιβλίο του από τις εκδόσειςΚαστανιώτη με τον ίδιο τίτλο. Το βιβλίο περιέχει τις φωτογραφίες απότην έκθεση και ποιητικά κείμενα του ίδιου. Το 2000 πραγματοποιεί την δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο «ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ». Εκδίδεται το δεύτερο βιβλίο του σε ιδιωτική έκδοση, πάλιμε τον ίδιο τίτλο, που περιέχει τις φωτογραφίες από την έκθεση καιποίηση δική του. Το 2002 με συνεργάτες τους δημοσιογράφους Πάνο Γεραμάνη και Μπέλα Μηλοπούλου δημιουργούν το ντοκιμαντέρ «Μανώλης Χιώτης, ομάγκας που έβαλε κολόνια στο τραγούδι» σε σκηνοθεσία και φωτογραφία δική του. Το ντοκιμαντέρ παίχτηκε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2004 και σε άλλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και τοεξωτερικό. Το 2009 εκδίδεται το ομότιτλο βιβλίο του από τις εκδόσεις ΚΨΜ όπου σκιαγραφείται το πορτρέτο του μεγάλου λαϊκού βάρδου Μανώλη Χιώτη. Παράλληλα σε μορφή DVD εμπεριέχεται μέσα στο βιβλίο και το ντοκιμαντέρ για το φαινόμενο Μανώλης Χιώτης. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά «Ραδιοτηλεόραση», την εφημερίδα της αριστεράς «ΠΡΙΝ»και άλλα έντυπα. Γράφει επίσης στίχους αρκετοί εκ των οποίων έχουν μελοποιηθεί. Το 2011 εκδίδεται από τις εκδόσεις ΚΨΜ η ποιητική του συλλογή«ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ». Σήμερα συνεχίζει να αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΠΡΙΝ και στοπεριοδικό «Τετράδια Μαρξισμού», όπου είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button