Cook & SpiritΓαστρονομία

Πορτοκαλόπιτα από “επώνυμα” εσπεριδοειδή

Φωτογραφία: Αγγελική Λασκαρά

Τα πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου είναι τα νοστιμότερα. Δεν είναι σφιχτά, η φλούδα τους δε θέλει το μαχαίρι. Το χέρι, το δάχτυλο κυλάει εύκολα στη σάρκα τους, τα καθαρίζει, τα  ξεκουμπώνει. Είναι γλυκά.

Με αυτά τα πορτοκάλια λοιπόν φτιάχνει την πίτα της η Αγγελική Λασκαρά για να την διαθέσει στην οικογενειακή επιχείρηση “Αρτοποιεία Λασκαρά”που βρίσκεται χρόνια στο λιμάνι της Παλιάς Επιδαύρου. Μια συνταγή που μοιράζεται σήμερα μαζί μας.

Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
250 γραμ ελαιόλαδο
250 γραμ ζάχαρη
200 γραμ γιαούρτι οτιδήποτε είναι αυτό
4 αυγά
Ξύσμα 2 Πορτοκαλιών
3 καψακια βανίλιας
Σιρόπι:::
750 νερό
500 ζάχαρη
1/2 πορτοκάλι
Μόλις αρχίσει ο βρασμός κατεβάζουμε!…αφήνουμε να κρυώσει!
Ερχόμαστε να ετοιμάσουμε την πορτοκαλόπιτα..

Εκτέλεση::::
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ & χτυπάμε να γίνουν μια αφρατη κρέμα..σταματαμε & ριχνουμε 1 φακελάκι μπεικιν & ανακατεύουμε με μια μαριζ!!
Στην συνέχεια κόβουμε το φύλλο κρούστας σε κομματάκια με το χέρι & ρίχνουμε μέσα & ανακατεύουμε απαλα,απαλά!!!
Εχουμε ετοιμασει ένα ταψί Νο 32 ….με ένα πινέλο περνάμε με λάδι…στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα….
Έχουμε κάνει προθέρμανση στον φούρνο στους 180..στον αέρα…χρόνος ψησίματος 20 λεπτά!!!… βέβαια ανάλογα τον φούρνο,θα κάνετε τσεκ!!!!
Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι!!
Γρανιρουμε με φέτες πορτοκάλι!….η μια μπάλα καϊμάκι παγωτό!!

Carnet de Voyage

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ Πάμε παντού, αλλά είμαστε κοντά σας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button