Travel StoriesΕλλάδα

Ο γολγοθάς ενός οδηγού στην Εθνική Κορίνθου-Πατρων

Πάντα ή για ν’ ακριβολογώ τα τελευταία 10 χρόνια, απορούσα γιατί οι Έλληνες δεν διεκδικούν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες για τη ΝΕΑ εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών που ως Ολυμπία Oδός κατασκευάζεται ταυτόχρονα σε μήκος 120 χλμ.

Ένας δρόμος –μια λωρίδα- που εξυπηρετεί εκατομμύρια οδηγούς οι οποίοι διακινδυνεύουν τη ζωή και τ αυτοκίνητα τους, έχοντας ως μόνη υποχρέωση να πληρώνουν τα πανάκριβα διόδια.

Αποφάσισα από τη θέση του συνοδηγού να καταγράψω για ιστορικούς λόγους τη διαδρομή με την ελπίδα ότι κάποτε θα μπορούμε ν απολαύσουμε μια άνετη και ανθρώπινη διαδρομή.

Όλοι μα όλοι οι οδηγοί -μαζί και οι ξένοι- όπου βρουν ευκαιρία προσπερνούν, μην υπολογίζοντας τις διπλές γραμμές, που ως γνωστόν – με βάση τον παγκόσμιο Κ.Ο.Κ. σημαίνει …τοίχο.

Οι κορίνες που είναι τοποθετημένες στην εθνική αλλά και στην Πάτρα, σε παραπέμπουν σε δυσκολίες πίστας κάρτ.

Οι διαγραμμίσεις σε πάρα πολλά σημεία σε στέλνουν απ’ ευθείας στο αντίθετο ρεύμα. Όσοι τυχεροί κάνουν τη διαδρομή με το φως της ημέρας… καλώς, όταν όμως πέσει το σκοτάδι ή πιάσει καμιά βροχή … Αλίμονο.

Ολόκληρη τη διαδρομή ο οδηγός παραμένει ”όμηρος” των διαθέσεων ενός μέτριου οδηγού ή ενός φορτηγατζή που συνήθως μιλάει στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.

Όταν σε κάποια σημεία ανοίγει ο δρόμος, ασκεπείς αστυνομικοί ξεπροβάλουν μέσα από τις πρασινάδες και απεγνωσμένα σταματούν όποιον προλάβουν.

Και όλα αυτά εν μέσω διοδίων που είναι το πρώτο έργο που ολοκληρώθηκε στη ΝΕΑ εθνική οδό των ρεκόρ !!!!!!!!!!!!!

Μέσω
Φωτογραφίες, Κείμενο: Γιώργος Άγγελος Γεωργιάδης

Γιώργος Άγγελος Γεωργιάδης

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955. Ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία το 1981. Έκανε την πρώτη αποστολή του σε πόλεμο, το 1982, ως απεσταλμένος της Ελευθεροτυπίας στον Λίβανο. Από τότε, κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, την Βόρειο Αφρική (όπου είχε μεταφερθεί το αρχηγείο του Γιάσερ Αραφάτ), την Υεμένη και αλλού. Κορύφωση των γεγονότων ήταν το ξέσπασμα της εξέγερσης Ιντιφάντα, το 1987, στην Ιερουσαλήμ. Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε παράλληλα και στην ΕΡΤ. Το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του, συμμετείχε στην δημιουργία τού MEGA. Την ίδια χρονιά μετακινήθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Για λογαριασμό των δυο αυτών Μέσων, κάλυψε την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, το Αλβανικό, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον Εμφύλιο της Ρουάντα κ.ά. Επίσης κάλυψε πολλές φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί σε Πακιστάν, Ανατολία, Κωνσταντινούπολη, Ινδία, τσουνάμι στη Σρι Λάνκα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button