Άκουσε οχλοβοή και ανταριάστηκε ο στρατηγός, ήταν που δεν καταλάβαινε και την γλώσσα…
 
Μεσημέρι Κυριακής 29 του Σεπτέμβρη, η εκκλησία να γιορτάζει την Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, από την Αγία Ελένη, βοήθεια μας. Μεγάλη γιορτή για τους Χριστιανούς και ειδικότερα των Χριστιανών της Αιθιοπίας.
 
Στα πόδια του στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη, στην πλατεία που φέρει το όνομα του και κοσμεί ο ανδριάντας του,  έγινε και φέτος η μεγάλη γιορτή της Αιθιοπικής κοινότητας της Αθήνας.
 
Λευκοί άγγελοι πλημμύρισαν τα σύμπαντα απέναντι από το Καλλιμάρμαρο και ήταν όλοι τόσο όμορφοι μέσα στα πολύχρωμα λευκά τους.
Από νωρίς το απόγευμα άρχισαν οι ετοιμασίες, στήθηκαν οι καρέκλες, μπήκαν οι Σταυροί με τα χρώματα, στοιχήθηκε και η μεγάλη φωτιά. Για την ακρίβεια τα ξύλα για την μεγάλη φωτιά, εκεί που σαν έρθει η ώρα, κάτω από το φως της θα χορεύουν κυκλικά οι πιστοί, έως ότου χαθεί το τελευταίο καρβουνάκι στον ουρανό.
 
Αφού έγιναν όλα όπως έπρεπε, η πομπή, τα άσματα, οι ύμνοι, η λειτουργία από τους ιερείς της κοινότητας, οι ομιλίες, οι ευχαριστίες, ήρθε η ώρα με διάδρομο ένα όμορφο θεατρικό, να υψωθεί ο Τίμιος Σταυρός και να μπει η φωτιά, που χρόνια τώρα σιγοκαίει στις καρδιές των πιστών Χριστιανών της Αιθιοπίας.