FeaturedTravel StoriesΕλλάδα

Ύδρα: Η αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού

ΗΎδρα είναι ένα νησί που λίγο ή πολύ το έχουμε επισκεφτεί όλοι. Η κοντινή της απόσταση, την κάνει έναν ιδανικό προορισμό για ολιγοήμερες και όχι μόνο αποδράσεις.

hydra-2
Το νησί ουσιαστικά αποτελείται από το λιμάνι το οποίο είναι και ο κυρίως οικισμός της ενώ εξίσου όμορφα είναι το Μανδράκι και το Καμίνι. Η αρχιτεκτονική της «Αρχόντισσας του Αργοσαρωνικού» είναι ένα εξαίρετο δείγμα μεγαλοπρέπειας η οποία απορρέει κυρίως από τα πέτρινα αρχοντικά της τα οποία βρίσκονται στην δεξιά μεριά του λιμανιού και της πολυχρωμίας την οποία θα συναντήσει κανείς σε ολόκληρο το νησί. Συνδυάζει νησιωτική αλλά και στεριανή αρχιτεκτονική.

Στην Ύδρα υπάρχουν περίπου 30 αρχοντικά του 18ου αιώνα αλλά και 300 καπετανόσπιτα ενώ τα αρχοντόσπιτα της αποτελούν την μεγαλύτερη απόδειξη για την οικονομική ευμάρεια που έζησε το νησί. Στην Ύδρα κυριολεκτικά ταξιδεύεις σε μια άλλη εποχή, η ομορφιά του νησιού και η καλαισθησία της είναι μοναδική.

Η έλλειψη αυτοκίνητου σε ολόκληρο το νησί-εξαιρείται ένα όχημα του δήμου- δημιουργεί ένα απίστευτο συναίσθημα ηρεμίας και ξεγνοιασιάς. Προσωπικά το συγκεκριμένο το απολαμβάνω όσο τίποτα άλλο κάθε φορά επισκέπτομαι την Ύδρα.

hydra-3
Η Ύδρα δεν φημίζεται για τις αμμώδεις παράλιες της ωστόσο μπορεί κανείς να βρει πεντακάθαρα νερά και υπέροχα χρώματα σε πολλές βραχώδεις και μη μεριές του νησιού, τα βράχια της Σπηλιάς, η Υδρονέτα, το Αυλάκι, το Καμίνι και φυσικά το Μανδράκι.

Όταν κανείς βρεθεί στην Ύδρα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί τα πολύ καλά οργανωμένα μουσεία της όπως την Οικία Λάζαρου Κουντουριώτη , το Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο και την Οικία Γεώργιου Κουντουριώτη.hydra-20

Αρκετό ενδιαφέρον έχουν οι Προμαχώνες με τα κανόνια και το άγαλμα του Ανδρέα Μιαούλη. Αξίζει κανείς να ανέβει στο λόφο γα να θαυμάσει το λιμάνι αλλά και να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα από τη Σπηλιά και το Περίπτερο. hydra-27

Η φωτογράφηση του νησιού της Ύδρας είναι ένα απολαυστικό ταξίδι, τα υπέροχα σοκάκια είναι γεμάτα μικρά διαμάντια που μπορεί κανείς να ανακαλύψει για το νησί και την ιστορία του. Εκεί θεωρώ ότι κρύβεται και η μαγεία της στις μικρές λεπτομέρειες. Μπορεί κανείς να βγάλει πανέμορφες πανοραμικές εικόνες του λιμανιού σκαρφαλώνοντας στα ψηλά σημεία του τόσο αριστερά όσο και δεξιά και φυσικά ακολουθώντας τα περιπατητικά μονοπάτια της Ύδρας.

Η Ύδρα είναι συνδεδεμένη με την τέχνη , πάντα αγαπούσε την τέχνη αλλά και οι καλλιτέχνες αγαπούν την Ύδρα. Συγγραφείς ζωγράφοι και πάρα πολλοί καλλιτέχνες έχουν ζήσει ή έχουν αναφερθεί στην Ύδρα μέσω της τέχνης τους. Η Ύδρα αποτελεί ένα πολιτικό κέντρο τέχνης.hydra-26

hydra-24

hydra-21

Ολοκληρώνοντας η Ύδρα αποτελεί έναν μαγευτικό προορισμό ο οποίος θα αποζημιώσει τόσο τον ταξιδιώτη όσο και τον φωτογράφο.

Δημήτρης Κοτσιφάκης

Ηλεκτρονικός μηχανικός, Φωτογράφος και Plane-spotter Γεννήθηκα και σπούδασα στην Αθήνα όπου και διαμένω. Έχω δουλέψει σαν ηλεκτρονικός μηχανικός σε αρκετές πολυεθνικές εταιρείες ώσπου αποφάσισα να ξεκινήσω κάτι δικό μου που περιλαμβάνει τις δυο μεγάλες μου αγάπες: τα ταξίδια και την φωτογραφία. Η ενασχόληση μου με τη φωτογραφία ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, παράλληλα με τα ταξίδια μου σε όλη την Ελλάδα με οργανωμένο φόρουμ 4Χ4. Η φωτογραφία είναι κάτι που αγαπώ διότι σου δίνει την δυνατότητα να παγώσεις μια στιγμή και να την κρατήσεις μαζί σου για πάντα, ενώ το 4Χ4 είναι το μέσο ώστε να γνωρίσω μέρη και τοποθεσίες οι οποίες είναι απρόσιτες στο ευρύ κοινό. Άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί στην Huffington post και το CNN.Gr κάνοντας ρεπορτάζ ή παρουσιάζοντας διάφορα μέρη της Ελλάδας μέσα από τα κείμενα και φωτογραφίες μου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button