Δράσεις

Carnet de l’ art με το Μάνο!

Υπήρξε μια εποχή σ’ αυτή την πόλη, που περπατώντας «πολλές φορές τη νύκτα» άκουγα τις αναπνοές των ανθρώπων απ’ τ’ ανοιχτά παράθυρα. Άκουγα τις ερωτικές τους συνομιλίες, τους ψιθυρισμούς τους, τις αγωνίες τους για τις ασήμαντες ή σπουδαίες υποθέσεις. Κι όσο απομακρυνόμουνα στις συνοικίες, τόσο πιο πολύ έμπαινα στη διαφάνεια του κόσμου τους. Τότε η παρουσία του ανθρώπου στις γειτονιές και τα περίχωρα ήταν παντοδύναμη. Όπως και η παρουσία του έρωτα. Ενός έρωτα που κυκλοφορούσε στον δρόμο και μετουσίωνε την πόλη ολόκληρη σ’ ένα ερωτικό εργαστήρι. 
                                                                                                    Μάνος Χατζηδάκις
Πολλά ταξίδια μαζί σε ένα… Οι διαδρομές του στον έρωτα, στην ιστορία, στη φύση, στη νόηση, στο μεταφυσικό μετουσιώθηκαν σε μια ζεστή …οικογενειακή συνάντηση με το Carnet de l’ art.
Mας διηγήθηκαν το “Μύθο” τους, μας πήγαν “Μια βόλτα στο Φεγγάρι”, μας ταξίδεψαν στο “Πέλαγο είναι βαθύ”, μας μύησαν στα “Επτά τραγούδια θα σου πω” σε μια χριστουγεννιάτικη “Οδό Ονείρων”.
Οι “Φίλοι”, Δημήτρης, Πέτρος, Ηλίας και Αμαλία ήρθαν μαζί μας στην πρώτη από τις πολλές “Μικρές Οικογενειακές Συναντήσεις”,  κρύβοντας στις βαλίτσες τους τα αγαπημένα τραγούδια του Μάνου, από όλες τις περιόδους της μεγάλης δημιουργίας του.

Μια ταξιδιάρικη βραδιά “Carnet de l’ art” στη φιλόξενη γιορτινή “Φαμπρικα”, με πολύ μουσική και φίλους που μοιράζονται μαζί μας τα όνειρα και τις περιπλανήσεις τους.

img_9224
φωτό: Σπύρος Τσακίρης
Τα φώτα χαμηλωμένα. Η ατμόσφαιρα σχεδόν ειδυλλιακή. Οι πρώτες νότες από το “Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι” σβήνουν και τις παραμικρές αμφιβολίες. Απόψε το Carnet de l art συναντά το Χατζιδάκι και τους μεγάλους ποιητές και στιχουργούς που μελοποίησε.
Η “Φάμπρικα” γεμάτη από γνώριμα πρόσωπα. Τσουγκρίσματα, ευχές και προπόσεις. Εμείς του Carnet de Voyage υποδεχόμαστε συγγενείς, κολλητούς, καινούριους φίλους.
Οι “μικρές οικογενειακές συναντήσεις” είναι γεγονός. Ξεκίνησαν με ένα μαγικό μουσικό ταξίδι για να ακολουθήσουν πολλές πολλές ακόμη μέσα στη νέα χρονιά που έρχεται.
img_9069
φωτό: Σπύρος Τσακίρης
img_9203
φωτό: Σπύρος Τσακίρης

Ο Δημήτρης πιάνει τη κιθάρα κι αυτοσχεδιάζει στα τραγούδια του Μάνου, ο Πέτρος βάζει τη δική του ερμηνευτική νότα και ο Ηλίας τα χρωματίζει με το μπουζούκι του,  την ώρα που η Αμαλία με την αισθαντική φωνή απογειώνει αγαπημένες μελωδίες.

φωτό: Σπύρος Τσακίρης
φωτό: Σπύρος Τσακίρης
Η Μυρτώ και η Μαρία-Ολια καταλαμβάνουν για ένα τραγούδι τη σκηνή επειδή… “Αν μ΄αγαπάς κι είν΄ όνειρο ποτέ να μην ξυπνήσω, γιατί με την αγάπη σου ποθώ να ξεψυχήσω…”
Η πρώτη από τις πολλές  “Μικρές Οικογενειακές Συναντήσεις” του Carnet de l’ ART απέδειξε αυτό που νιώθαμε πάντα. Όπως ένα ταξίδι δεν τελειώνει …ποτέ, έτσι κι ένα πραγματικό έργο τέχνης γεννιέται ξανά και ξανά, κάθε φορά που το ακούμε, το  βλέπουμε, το αφουγκραζόμαστε. Με ένα ποτήρι κρασί, ένα τσιγάρο στο χέρι, με φίλους, σε χώρους ζεστούς, στα σπίτια, στις αυλές, στο βουνό, δίπλα στη θάλασσα.
Μετά το Χατζιδάκη, θα ακολουθήσουν ο Κορνάρος, ο Μουρσελάς, ο Μποστ, ο Καρούζος, ο Γκίκας, ο Μποστ, ο Εμπειρίκος, ο Παπαδιαμάντης, αλλά και λαϊκά παραμύθια, παραδόσεις, προσωπικές διηγήσεις…
Μέσα από τα  ιδιαίτερα μικρά-μεγάλα ταξίδια του www.carnetdevoyage.gr στη τέχνη και τη διανόηση.

Carnet de Voyage

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ Πάμε παντού, αλλά είμαστε κοντά σας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

This function has been disabled for Carnet de Voyage .