CompassFeaturedΔράσεις

Κερατέα: “Όχι στις ανεμογεννήτριες”, από την κορυφή του Πάνειου Όρους

Φωτογραφίες: Σπύρος Τσακίρης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η συμβολική πεζοπορία κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο Πάνειον Όρος.

Η πεζοπορία οργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Δήμων Σαρωνικού – Λαυρεωτικής και των κοινοτήτων Κερατέας – Καλυβίων μετά από πρωτοβουλία της Κοινότητας Κερατέας.Η πεζοπορία έγινε σε όλη την κορυφογραμμή του Πανείου Όρους.

Οι πεζοπόροι της Κερατέας ξεκίνησαν από την κορυφή Κερατοβούνι και των Καλυβίων από τον Προφήτη Ηλία στην κορυφή Πανί. Η συνάντηση των δύο ομάδων έγινε στην περιοχή που προβλέπεται η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.Στο σημείο αυτό έγινε ενημέρωση από τους δημάρχους και κοινοτάρχες των δύο δήμων, καθώς και ιστορικές αναφορές για την περιοχή.

Από την κορυφή του Πανείου Όρους στάλθηκε και ένα μήνυμα συμπαράστασης προς όλους αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή των περιοχών τους από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.Το μήνυμά μας κοινό και σημαντικό:”ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ”. Γιατί τα βουνά ανήκουν στους πολίτες και όχι στους εργολάβους.

Carnet de Voyage

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ Πάμε παντού, αλλά είμαστε κοντά σας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button