CompassΠρόσωπα

Μπάμπης Μπίζας: Ταξιδεύοντας στις 193 χώρες του κόσμου


Η έλξη της περιπέτειας, της ανακάλυψης, ο νόστος, η χαρά της επιστροφής ήταν έννοιες φορτισμένες με έντονο συμβολισμό και αντιστοιχούσαν σε ουσιαστικές βαθιές ανθρώπινες ανάγκες.

Το ταξίδι δεν αρχίζει από τη στιγμή που ξεκινάμε και δεν τελειώνει όταν φτάνουμε στο τέρμα.

Αρχίζει από το όνειρο, το παραμύθι, από τη στιγμή που χαράζουμε πορεία, από τότε που αρχίζει και η αναμονή, και δεν τελειώνει όσο ξεδιπλώνουμε την ταινία της μνήμης μας και μεταφερόμαστε αδιάκοπα εκεί.

Τα ταξίδια είναι πάντα αξεπέραστα, καθώς ανοίγουν ένα ατέρμονο διάλογο με τους ανθρώπους, τους τόπους και τη ζωή. Μέρος του εσωτερικού κόσμου, ο εξωτερικός, παρασύρεται από τη δίνη των εντυπώσεων που αφήνουν πίσω τους οι δρόμοι, οι θάλασσες, τα ουράνια. Ταξιδεύουμε με τη χαρά του ταξιδιού. Για την κίνηση.

Άλλωστε η τάση της ύλης του κόσμου -από τα αιμοσφαίρια μέχρι τους πλανήτες- είναι η περιφορά, η αέναη περιπλάνηση γύρω από ένα κέντρο. Έτσι και του πνεύματος.

Μερικές φορές έχει πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις και την ίδια σου την πατρίδα , την πόλη και τη γειτονιά ακόμη σαν μια ξένη χώρα. Το βλέμμα αλλάζει, ξεβολεύεται, οι πόροι της φαντασίας ανοίγουν έτσι, όπως λέει και η Έμιλι Ντίκινσον σε παρασύρει στην επικράτεια μιας άλλης αντίληψης του οράν. Ένα ταξίδι εκατοντάδων χιλιάδων χιλιομέτρων αρχίζει από ένα μοναδικό βήμα. Το ζήτημα είναι να σε κυριεύει το πάθος της αναζήτησης .


Ο Μπάμπης Μπίζας είναι ταξιδιωτικός συγγραφέας και αρθρογράφος , διοργανωτής ταξιδιών.

Για πολλά χρόνια εργάστηκε σαν αρχηγός ελληνικών τουριστικών γκρουπ στο MANOS TRAVEL και αργότερα σαν Διευθυντής προγραμματισμού ταξιδιών στα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία της Ελλάδας . Το επάγγελμά του τον έφερε σταδιακά σε όλες τις χώρες του κόσμου, στις πολυάριθμες αυτόνομες περιοχές και υπερπόντιες κτήσεις και μάλιστα για παραπάνω από μία φορά .

Ταξιδεύει 45 χρόνια πάνω από 300 μέρες τον χρόνο ανακαλύπτοντας νέες γωνιές στις χώρες που έχει επισκεφθεί στο παρελθόν. Κατά κοινή παραδοχή γνωρίζει τον κόσμο καλλίτερα από κάθε άλλο άνθρωπο στον πλανήτη.

Αυτό τον ενθάρρυνε να γράψει τον «Γεωγραφικό Οδηγό» για να ξεκαθαρίσει το πιο κοινό ερώτημα:

Πόσες χώρες υπάρχουν στον κόσμο ;

Με το βιβλίο αυτό μπαίνει ένα τέλος σε αυτή τη σύγχυση. Ο αναγνώστης θα βρει επιτέλους με εύκολο και πρακτικό τρόπο, όχι μόνο ποιες ακριβώς είναι οι χώρες του κόσμου αλλά και λίγα λόγια για τα αξιοθέατα που έχει η κάθε μια από αυτές. Κάτι σαν Γεωγραφία και Ταξιδιωτικός Οδηγός μαζί.

Το βιβλίο αυτό δεν είναι και δεν φιλοδοξεί να γίνει σχολική γεωγραφία , ούτε να υποκαταστήσει τους επίσημους ταξιδιωτικούς οδηγούς των επί μέρους χωρών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ειναι ενα εργαλείο για να βρει ο καθενας τον δρόμο του στις γειτονιές του κόσμου.

«Γεωγραφικός Οδηγός-Ταξιδεύοντας στις 193 χώρες του κόσμου»

Ιδιωτική Έκδοση 2020

σελ.332

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.travelbookstore.gr/index/maps.asp?id=50249&fbclid=IwAR0X2KYy4yZxcMjO7ZHFVRdC_U5ytWTzz6Mj1NPwyIrmrY3Ro28MgOSClrE

Carnet de Voyage

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ Πάμε παντού, αλλά είμαστε κοντά σας

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button