FeaturedTravel StoriesΕλλάδα

Καστροσυκιά Πρέβεζας: Να πλησιάζει νύχτα δίπλα στη θάλασσα (video)

Η θάλασσα έχει τον τρόπο της να σε ηρεμεί, να σε ταξιδεύει, έστω και αν στέκεσαι δίπλα της σε μια ακτή, μέσα στο μέσο του χειμώνα. Έτσι και φέτος, παρότι ο κορονοϊός μας έχει στερήσει πολλά, περισσότερο την ελευθερία μας, στάθηκα για μία ακόμη φορά δίπλα της, για λίγο, παρότι το κρύο απλωνόταν έντονα, όσο πλησίαζε η νύχτα. 

Η Καστροσυκιά Πρέβεζας, έχει το πλεονέκτημα να είναι μια μεγάλη ακτή, ανοιχτή στο πέλαγος, να σε αφήνει να κλέβεις εικόνες κοντινές και μακρινές στον ορίζοντα. Να σε ταξιδεύει και ξεκουράζει ταυτόχρονα. Μοιράζομαι μαζί σας κάτι από εκεί, γιατί το ταξίδι συνεχίζεται και δεν σταματά από πανδημίες και εποχές. Η φύση μας ελευθερώνει, από τις αλυσίδες που πολλές φορές από επιλογή μας φορέσαμε. Μας κάνει κοινωνούς της ισορροπίας της, δυνατούς, δημιουργικούς.

Γιατί αξίζει, να πλησιάζει νύχτα και να στέκεσαι δίπλα στη θάλασσα.

Γιάννης Βέλλης

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ Μέχρι το 2004, Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας. Δημιουργός και διευθυντής του Φεστιβάλ "Ημέρες Φωτογραφικής Δημιουργίας - Φωτογραφικός Κόσμος". Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Φωτογραφία του από το Μοναστηράκι έχει επιλεγεί για τηλεκάρτα του ΟΤΕ. Διεθνείς διακρίσεις σε διαγωνισμούς της FIAP. Έχει πάρει το 1ο βραβείο φωτοκριτικής του περιοδικού "ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ". Το 1ο βραβείο για την ομορφότερη και χαρακτηριστικότερη φωτογραφία της Ηπείρου από μεγάλη διαδικτυακή ειδησεογραφική εφημερίδα της Ηπείρου. Το φωτογραφικό περιοδικό "Qpticon" του έκανε αφιέρωμα με φωτογραφίες από Στρασβούργο και Βοσνία. Η κυριακάτικη εφημερίδα "Η εποχή" έχει φιλοξενήσει δύο φορές, στις γιορτές της, φωτογραφίες του που έχουν δημοσιευθεί σε αυτή. Συμμετείχε με φωτογραφίες του από την Ήπειρο στις εικαστικές εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ. Κριτής πανελληνίων φωτογραφικών διαγωνισμών. Στην εφημερίδα "Η εποχή" έχουν φιλοξενηθεί συνεντεύξεις που πήρε από τον Σπ. Μελετζή, Κ. Μπαλάφα και άλλους δημιουργούς φωτογράφους καθώς και άρθρα του για ιστορικά και δημοσιογραφικά φωτογραφικά αρχεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button