Travel StoriesΕλλάδα

Τo carnet de voyage προβλέπει… Τα μελλούμενα

OKαζαμίας αυτός δεν είναι απλώς ταξιδιάρικος ·είναι εντελώς φευγάτος!
Αυτό όμως που αληθινά ευχόμαστε να βγει από τις “προβλέψεις” μας είναι…
οι ευχές  να “κρατήσουν” όλο το 2017!!!

IANOYAΡΙΟΣ… από τον Γιώργο Σιδέρη


Φίλες και φίλοι, αγαπητές αναγνώστριες και αναγνώστες, μπορεί η εικόνα να είναι μια παγωμένη αγριοαχλαδιά στα 2.035 μ. υψόμετρο, στη Ζήρεια, αλλά οι ευχές είναι ολόζεστες.
Η Υγεία να είναι η πιο πιστή σύντροφος για όλες και για όλους, η Τύχη η πιο εύστοχη φίλη σας (και δική μας, ρε γαμώτο! Τροχέ ακούς; Γύρνα, μη βαριέσαι!), η Χαρά να είναι κολλητή με τις άλλες δύο και να σας γουστάρει απεριόριστα! Αυτές οι τρεις κυράδες αρκούν για να είμαστε γαληνεμένοι…
Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για το 2017, μιας και “είμαι” ο πρώτος μήνας, θέλω να υποσχεθώ πως θα είμαι καλύτερος από το 2016 ·που πραγματικά μπήκε φορτσάτο και βγήκε με τον ίδιο τρόπο, αλλά έφερε πολλά και, τα περισσότερα, ήταν χάλια!
Δεν θέλω να είναι χάλια το δικό μου του 2017, μα με τις επιλογές που γίνονται, τι να κάνει και αυτός ο έρμος ο χρόνος;
Ακόμα μια πρόβλεψη θα κάνω: Θα χιονίσει το Μάρτη και… θα χει ζέστη!


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ… από την Ελευθερία Κανακάκη

12741979_603884389765826_1072844610949225689_n
Σιχαίνομαι τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!
Ήδη, λοιπόν, από την 1η του μήνα, ξεκινάω δυναμικό μποϊκοτάζ στα Jumbo και… όσοι πιστοί (με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών-ῡποστηρικτή των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλα, που θεωρούνται οι ορθόδοξοι προστάτες των ερωτευμένων και γιορτάζουν στις 13 Φλεβάρη) με ακολουθούν πάραυτα!
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, από την άλλη, έρχεται να μας θυμίσει ότι ένας είναι ο Άγιος της Αγάπης -ο Υάκινθος!- κι εγώ του υπόσχομαι δημόσια ότι θα παραμείνω ολοχρονίς αθεράπευτα ερωτευμένη ·με εξαίρεση, είπαμε, τη 14η Φλεβάρη.
Σιχαίνομαι, επίσης, τις Απόκριες! Και, ως εκ θαύματος, τα αισθήματα μου μοιράζονται φέτος πάνω από 3.000.000 συμπολίτες μου που, απαιτούν από τους 300, στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ, έξω από τη Βουλή, να βγάλουν τις μάσκες! Ο Αλέξης ταρακουνιέται για τα καλά και φέρνει το θέμα σε δημοψήφισμα ·μαζί με το αν θα παραμείνουμε στο ευρώ ή θα γυρίσουμε στη δραχμή.
Οπότε συνειδητοποιώ, για ακόμα μια φορά, πως σε αυτήν τη χώρα δεν έχουμε σωσμό και ξεκινάω, στις 24, όπως ακριβώς πέρσι, για Θεσσαλονίκη! Και, κούλουμα-ξεκούλουμα-, εγώ θα τρώω, μέχρι τις 27, ΚΕΦΤΕΔΕΣ! Στης ξαδέρφης μου! Ακριβώς όπως πέρσι! Και κανείς δε θα μου χαλάσει αυτό το ταξίδι!!!


ΜΑΡΤΙΟΣ… από τον Σπύρο Τσακίρη

%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%82
Τούτος ο Μάρτης είναι απρόβλεπτος. Η ξαδέρφη σε κάνει tag για δωροεπιταγή από το υπουργείο Οικονομικών, η νέα κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Βασίλη Λεβέντη, πέραν των άλλων, υποχρεώνει τα ΜΑΤ να φορούν στον αριστερό καρπό λευκό-κόκκινο βραχιόλι και, επιτέλους, όλοι οι δρόμοι της Φλώρινας γεμίζουν κοκοφοίνικες!


ΑΠΡΙΛΙΟΣ… από τον Χρήστο Σιάφκο (φωτό: Σπύρος Τσακίρης)

%cf%83%ce%b9%ce%ac%cf%86%ce%ba%ce%bf%cf%82
Είναι ο μήνας ο σκληρός;
Ανεβαίνουν οι χυμοί στα δέντρα, σε άντρες και γυναίκες, κι όποιος δεν είναι ζευγαρωμένος, έχει καημό.
Ο Απρίλης είναι ο μήνας ο σκληρός;
Μ’ έδενε με το στίχο του ο Ἐλιοτ, όμως, τώρα στα τελευταία, σαν να κατάφερα να του ξεφύγω και να του βγάλω επιτέλους μια γλώσσα να!
Ο ξανθός Απρίλης μου είναι των Ελλήνων Πάσχα, πεθαίνει κι αναστάται ο Διόνυσος και, παρακαλώ σας, μη μου αναφέρεται θρησκείες άλλες που υπερασπίζεται το παπαδαριό.
Έχει πεθάνει η φύση και, τον Απρίλη, ανασταίνεται κι εγώ αυτήν της την ανάσταση τη γιορτάζω σαν κατσίκι πάνω στο βουνό, γιατί είναι τα σπαράγγια, τα τσιτσίραβλα, οι φτέρες που θα κόψω κι ύστερα θα βράσω και, μέσα σε λάδι και σε ξύδι, θα γίνουν εκλεκτοί μεζέδες να μοιραστώ με φίλους.
Κάθε χρόνο, στις 16 του Απρίλη, ανασταίνομαι κι εγώ! Κάθε φορά πιο άμυαλος, καθε φορά πιο προκλητικός γιατί, όσο περνούν τα χρόνια, το κακό παραμονεύει κι ο μόνος τρόπος που ξέρω να το ξορκίζω, είναι να το κοροϊδεύω.
Ο Απρίλης είναι ο μήνας ο σκληρός;
Μπορεί! Πήγα να πεθάνω Απρίλη, όμως, η ζωή ακόμα μου χρωστούσε.
Πήγαν Απρίλη να μου στεγνώσουν την καρδιά, σχεδόν τα κατάφεραν, όμως, φτου ξελεφτερία, χτυπάει ακόμα η πουτάνα, ανακυκλώνοντας αίμα ζεστό. Και να, δε θέλει να πεις πολύ, που θα ξανάρθει ο Απρίλης μου ο στεφανωμένος, με τα πρώτα “μάτια” που θα σκάνε στα αμπέλια και με την καρυδιά μου να φουσκώνει με υποσχέσεις σπάνιας γεύσης.
Και να, να μαι σαν ιστίο και σαν ναύτης πάνω του, σαν καραβόσκαρο χιλιομπαλωμένο, να μαι εγώ που εξακολουθώ να μετράω από Απρίλη σε Απρίλη, μια ζωή που δεν την πρόδωσα, που δε με πρόδωσε, μια ζωή δώρο θαυμάσιο, που θα φέρει άλλα δώρα.
Σύντροφοι, φυσάει μέσα μου σαν άνεμος ο Απρίλης, ένας ηδύς σορόκος, φουσκώνει τα πανιά μου, άλλη περιπέτεια έρχεται σ’ αυτό το πέλαγος, σ’ αυτήν τη ζωή, σ’ αυτήν την ομορφιά που ξεκινάει την πρωτοχρονιά μου ·αυτή που λέγεται Απρίλης!


ΜΑΙΟΣ… από τη Βάσω Κακαβιά

139


ΙΟΥΝΙΟΣ… από την Ντορίτα Λουκίσσα (φωτό: Σπύρος Τσακίρης)


Το γύρο του κόσμου κάνει η viral φώτο του Άνθιμου, από το Gay Pride, μαζί με το team από τις Κούκλες.
Ο Γιώργος Καμίνης επαναφέρει τον Ιλισό για τα μπάνια του λαού.
Ο Τέρενς Κουικ ξεκινάει απεργία πείνας, μετά την αποκάλυψη ότι η κόρη του, Τερέζα, αφού είδε πρώτα στο όνειρο της, κάμποσες φορές, τον Τσίπρα, ονειρεύτηκε πως πηδάει τις φωτιές του Κλύδωνα με τον Κούλη.
Α, και να μην ξεχάσω: εγκαινιάζω την ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς-Νησιά Κάιμαν!


ΙΟΥΛΙΟΣ από τη Χρηστίνα Βασιλάκου (φωτό: Σπύρος Τσακίρης)


Οι διακοπές για τους μαθητές έχουν ήδη ξεκινησει, ενώ συνεχίζονται τα… βάσανα για όλους τους υπόλοιπους.
Για τον Ιούλιο προβλέπονται, εκτός από τα καθιερωμένα “μπάνια του λαού”, μίνι καύσωνες αλλά και υψηλές θερμοκρασίες στο πολιτικό σκηνικό!
Μετά από… πολλή σκέψη, αμέτρητες συσκέψεις και τον Άδωνη να φυσάει και να ξεφυσάει, ο Κούλης δέχεται βαρυσήμαντο τηλεφώνημα και ζητάει εκλογές, με αποφασιστικότητα και απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του! Ποια η πρωτοτυπία, θα μου πείτε, αφού κάθε μήνα το ίδιο γίνεται… Αυτήν τη φορά, όμως, στέκεται δίπλα του κι ο Μπίλης ο Λεβέντης, που έχει βολέψει στη Βουλή όλο το συγγενολόι του!
Βγαίνει, που λέτε, περί τα μέσα Ιουλίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και ζητά, άκουσον-άκουσον, οικουμενική κυβέρνηση! Και γκρεμίζονται και τα τσιμέντα!
Άντε, και καλά κρασιά…


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ… από τον Άγγελο Παππά

%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b5%ce%bd-1
Γενικά:
Το μήνα Αύγουστο, τα μυαλά των Ευρωπαίων τουριστών -κι ειδικά των Γερμανών- θα πάρουν αέρα από τα μελτέμια του Αιγαίου και αυτό θα εκνευρίσει τον τιτανομέγιστο Υπουργό τους, ο οποίος θα μας επιβάλλει και τέταρτο μνημόνιο, μπας και νικήσει το ελληνικό κατακαλόκαιρο!
Τα σταφύλια θα είναι ώριμα και θα ξεκινήσει ο τρύγος.
Οι μύγες θα είναι παχιές.
Θα είναι ο μήνας των κολιών στις ελληνικές θάλασσες.
Ειδικά:
Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα παρατηρηθούν ουρές χιλιομέτρων στα διόδια του Σχηματαρίου και των Μεγάρων.
Στο λιμάνι του Πειραιά, χιλιάδες σορτσακοφόροι θα κάνουν εφόδους στα πλοία των Κυκλάδων, εξαναγκάζοντας τους καπετάνιους να τους μεταφέρουν στα νησιά.
Στην Κέρκυρα θα γίνει Λιτανεία του Αγίου.
Το δεύτερο δεκαήμερο θα γίνει μεγάλο πάρτι της LGBT κοινότητας, στο Σούπερ Παραντάΐζ της Μυκόνου.
Στην Ψαρού θα γίνει μεγάλη Λιτανεία των πιστών του Ποινικού Κώδικα.
Στην Τήνο θα μαζευτούν διάφοροι που… θα περπατούν στα τέσσερα.
Το τρίτο δεκαήμερο θα γίνει απόβαση εγχρώμων με χαρακτηρηριστικά της λευκής φυλής, φορώντας τα απολύτως απαραίτητα. Ουρές χιλιομέτρων θα παρατηρηθούν ξανά στα διόδια Σχηματαρίου και Μεγάρων.
Πολιτικά:
Ο αρχηγός της Ενώσεως Κεντρώων θα ζητήσει δημιουργία Οικουμενικής Κυβέρνησης και ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσει εκλογές τις οποίες θα αρνηθεί ο Πρωθυπουργός.
Ερωτικά
Όπου λάχει, όπως λάχει και με όποιον ή όποια λαχει!


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ… από τη Ρούλα Σιλιντζή-Λέκκα

%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b1-%cf%83%ce%b5%cf%80
Τι γλυκός μήνας… Γλυκός και λίγο πικρός… Γλυκόπικρος…
Ο καιρός τέλειος… Ο καλύτερος μήνας για διακοπές… Όμως οι διακοπές τελείωσαν… Πρέπει να μπούμε σε πρόγραμμα!
Αρχίζουν τα σχολεία… Ο τρύγος… Η προετοιμασία της μάνας γης για τη σπορά…
Τα σχολεία… για τους μικρούς , λιλιπούτειους μαθητές τους, φαντάζουν πελώρια, ίσως και τρομακτικά… Για τα μεγαλύτερα παιδιά… πολλά και ποικίλα τα συναισθήματα, όμως, όσο κι αν παραπονιούνται, το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι τους και το αγαπάνε…
Θα βοηθούσε πολύ, βέβαια, ένα πιο αποτελεσματικό -στην πράξη- εκπαιδευτικό σύστημα , το οποίο απαιτεί κόπο εκ μέρους των ειδικών και χρήμα περισσότερο απ’ τον προϋπολογισμό κάθε έτους…
Όπως είχε πει παλιότερα η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ σε μια συνέντευξή της, το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξει απ’ τα θεμέλια… Ο δημοσιογράφος -που η εκπομπή του είχε θέμα τις Πανελλήνιες – επίμονα τη ρωτούσε για τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα, οπότε, η κα Αρβελέρ, αφού δεν την καταλάβαιναν, στο τέλος αποχώρησε…
Τι κακό κι αυτό στη χώρα μας! Κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση, αλλάζουν και δυο-τρεις υπουργοί Παιδείας όπως, επίσης, και το εξεταστικό σύστημα…
Έχουμε κι εκείνο το έρημο κολυμβητήριο, απέναντι απ’ το σχολείο μας -στα 5 μέτρα η είσοδος!- που παραδόθηκε από τους εργολάβους, αλλά δεν λειτουργεί… Με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων παρακαλώ…
Θα κάνω λοιπόν μια ευχή: το Σεπτέμβρη του 2017 να είναι ανοιχτό! Έτσι, βρε παιδιά, για να συνεχίσουμε τα μπάνια μας…
Σεπτέμβρης πρώτα κρύα, τρέχει, ανοίγει τα σχολεία.
Σεπτέμβρη στάρι σπείρε και σε πανηγύρι σύρε.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ… από τον Κώστα Κουφογιώργο

%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%ba%cf%84
Αυτόν το μήνα θα γίνει η παρέλαση, όπου θα δούμε πού πήγαν οι μίζες εμπράκτως και θα συγκινηθούμε.
Οι πολιτικοί θα κάνουν κλισέ, βαρετές δηλώσεις και η τηλεόραση θα παίζει παραγωγές της χούντας, με φαντάρους και άρματα κομπάρσους.
Θα βρίσουμε πάλι κάποιο παιδί μετανάστη, αν τολμήσει να σηκώσει ψηλά το εθνόσημο και θα δούμε ποιος προπονητής ποδοσφαίρου θα προλάβει να δει παρέλαση.
Θα θυμηθούμε όλοι τη σημαία, αφού η αργία πέφτει Σάββατο, και θα αναγκαστούμε να πάρουμε άδεια από Παρασκευή από το εθνικό μας σύμβολο.
Αν ο καιρός το επιτρέψει, για τους πιο θαρραλέους υπάρχει και η περίπτωση μιας βουτιάς ·τουλάχιστον στην αρχή του μήνα.
Αλλιώς, ωραίο είναι να κοιτάς τη φύση με βροχή και κύμα.
Ασχέτως καιρού και διάθεση, πάνω απ΄ όλα, όπως λέμε και στο site, σημασία έχει το ταξίδι!


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ… από τον Γιάννη Βέλλη

%ce%b2%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%bd%ce%bf%ce%b5
Οι μέρες κρύες, οι ειδήσεις επιμένουν ότι το επόμενο έτος όπως ακούγαμε και πέρυσι- θα περάσουμε στην ανάπτυξη ως χώρα ·θα βγούμε στις αγορές.
Το γενικότερο σκηνικό δεν έχει τίποτα νέο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του ξεχασμένου πια 2016.
Τα οικονομικά μου δεν είναι -όπως τον περισσότερο καιρό- στα καλύτερά τους, δείχνουν όμως μια τάση βελτίωσης.
Ερωτευμένος, περισσότερο από ποτέ, λέω να κάνω ένα βήμα παραπέρα. Ίσως κι ένα ταξίδι, σε άγνωστη κατεύθυνση, για να το σκεφτώ καλύτερα…
Η αισιοδοξία μου, δίνει ρέστα!


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ… από την Εβίτα Ταμπάκη

%cf%84%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%ce%ba
Ξανά! Ετούτον το μήνα πολλοί τον περιμένουν…
Προβλέπεται γενική αναμονή για τη νέα χρονιά και ετοιμασίες!
Για πρώτη φορά ΔΕΝ υπάρχουν άστεγοι στους δρόμους, γιατί η πολιτεία μερίμνησε και έδωσε στέγη!
Τα δεντράκια που μοιράστηκαν το Δεκέμβρη του 2016 έγιναν εσωτερικού χώρου και οι ευχές δίνουν και παίρνουν!
Μια ατμόσφαιρα ευτυχίας και ευδαιμονίας κυριαρχεί παντού, καθώς η ανεργία έχει πλέον πέσει στο μηδέν!
Η χώρα δεν οφείλει τίποτε και σε κανέναν και τα ταμεία πανταχόθεν σφύζουν από τα υπέρ πλεονάσματα!
Τίποτε δε θυμίζει πια την προηγούμενη χρονιά!
Η αγορά έχει γεμίσει από κόσμο που δεν ξέρει πώς να ξοδέψει τα χρήματα που περισσεύουν!
Παντού βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα!
Η ζωή είναι ωραία και ΔΕΝ τα έχει με άλλον! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2018!

Carnet de Voyage

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ Πάμε παντού, αλλά είμαστε κοντά σας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button