Ξεχωριστό το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος απόψε. Όλα τα χρώματα εκεί. Νέοι άνθρωποι (κυρίως) μετά από πολύ καιρό, με διάθεση να μην αφήσουν τίποτε στην τύχη του, με δύναμη, με παλμό.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, περίπου 1.500 διαδηλωτές, μπροστά στη Βουλή, στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησαν το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προστασία του Περιβάλλοντος, με φόντο την ψήφιση στις 5 Μαΐου 2020 του νέου νόμου Χατζηδάκη για το περιβάλλον που μεταξύ άλλων καταργεί την προστασία των περιοχών Natura 2000 και των περιορισμών δόμησης ή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε δασικές και άλλες εκτάσεις.

Συλλογικότητες, φορείς και πολίτες, ήταν εκεί για να ενώσουν την φωνή τους, με τις φωνές πολιτών από όλο τον κόσμο, δηλώνοντας έτσι την αγωνία τους για το μέλλον του πλανήτη. Με μάσκες πουλιών, ζωγραφισμένα σώματα, χάπενινγκ και πολύ μουσική, έδωσαν άλλο χρώμα στο γκρι της πόλης.

Στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα, νέοι άνθρωποι, ως επί το πλείστον μαθητές. συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο κάλεσμα μέσω instagram κυρίως, ενώνοντας και αυτοί την δικιά τους φωνή με εκείνες τις φωνές που μιλούν για την αναίτια δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν έλειψαν τα μικρό επεισόδια, στην πορεία αλληλεγγύης, όταν νεαροί διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και δυναμιτάκια προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ κι εκείνοι, απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.