Πετρούπολη: Στην πλατεία μύρισαν Χριστούγεννα

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε, φορώντας οι περισσότεροι τις μάσκες τους, στη στρογγυλή πλατεία της πόλης, αναμένοντας να ανάψουν τα λαμπιόνια του χριστουγενιάτικου δέντρου.
Μικροί και μεγάλοι περίμεναν ακούγοντας μουσική ανάλογη της περίστασης.
Ένας Άγιος Βασίλης μοίραζε γλυφιτζούρια, φωτογραφιζόταν με όποιον ήθελε και ξαπόσταινε όταν μπορούσε.
Ένα τρελό τρενάκι, κουβαλούσε χαρούμενα γέλια, πίσω από μάσκες.
Γαλάζιο και ροζ μαλλί της γριάς τυλιγόταν πλούσιο, για να καταναλωθεί απολαυστικά! Αρκετά καταστήματα στολισμένα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Το ίδιο πνεύμα που ήρθε και στόλισε τα κάγκελα της γειτονιάς.
Άναψαν! Ναι! Έχουμε κι εμείς τώρα αναμμένα λαμπιόνια στο δέντρο της πλατείας!
Ακούγονται ακόμα, τα τραγούδια του προσκεκλημένου τραγουδιστή. Κάποιοι γεύονται γλυκά στα ζαχαροπλαστεία και λίγοι μικροί φίλοι χαρίζουν στη νύχτα σαπουνόφουσκες.
Τα χαρούμενα μπαλόνια χρωματίζουν το περιβάλλον. Κάποιοι προσφέρουν είδη διατροφής και φάρμακα σε υπεύθυνους του Δήμου για να διατεθούν όπου υπάρχει ανάγκη..