City StoriesΚόσμος

Γεύσεις της πόλης (video)

Οι πόλεις είναι οι άνθρωποί τους, (αστός εκ του άστεως) και οι μητροπόλεις δεν αποτελούν εξαίρεση.
Η Κωνσταντινούπολη με την ιστορία της, την μοναδική της θέση και τοπογραφία και τα δεκαπέντε εκατομμύρια κατοίκους, η Πόλη για μας, είναι δύσκολο να περιγραφεί χωρίς να πέσει κανείς σε κοινοτοπίες.
Στην μικρή μου αυτή προσπάθεια στόχος δεν είναι φυσικά η περιγραφή της μητρόπολης αλλά η καταγραφή στιγμών και ερεθισμάτων με πρωταγωνιστές κάποιους άγνωστους Κωνσταντινουπολίτες.

(Από το τελευταίο μου ταξίδι τον Νοέμβριο του 2016)

Μέσω
Φωτογραφίες, Κείμενο: Γιάννης Γιατίλης

Γιάννης Γιατίλης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ Γεννήθηκε στον Πειραιά τo 1959 και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Ασχολήθηκε με την φωτογραφία από τα μέσα της δεκαετίας του 70 και αργότερα άρχισε να συνεργάζεται σαν φωτογράφος με γκαλερί και μουσεία αντιγράφοντας έργα διάσημων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων και γλυπτών, αργότερα δε με διαφημιστική φωτογραφία και στούντιο. Παράλληλα έκανε σκηνοθεσία στην Σχολή Σταυράκου και επιχειρησιακές σπουδές στο BCA αλλά δεν ασχολήθηκε με κανένα από τα δύο αντικείμενα. Η φωτογραφία δεν ήταν αποκλειστική του απασχόληση, εργάστηκε παράλληλα σε πάρα πολλές και άσχετες δουλειές. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 δούλεψε σαν φωτορεπόρτερ σε κάποια από τα σημαντικότερα πρακτορεία φωτορεπορτάζ της εποχής καθώς και στις εφημερίδες "Έθνος" και "Αδέσμευτος Τύπος". Από το 1997 και μετά έκανε επαγγελματική μεταστροφή και μεταγραφή στο Εμπορικό τμήμα της Ελευθεροτυπίας και της Χρυσής Ευκαιρίας απ' όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2012. Έκτοτε ασχολείται με προσωπικά project και με φωτογραφία δρόμου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button