Η πόλη των Ιωαννίνων, είναι μία από τις ομορφότερες της Ηπείρου. Αυτό την κάνει ελκυστική τόσο για τους Ηπειρώτες, όσο και για Έλληνες και ξένους, που την επισκέπτονται κατά την περίοδο των εορτών. Τα Χριστούγεννα, η πρωτοχρονιά, είναι μια περίοδος που δεν αφήνει κανένα αδιάφορο.

Όλη η πόλη, μα περισσότερο οι περιοχές γύρω από τη λίμνη στολίζονται με τα φωτεινά τους στολίδια και γίνονται ένας φωτεινός διάδρομος όλο μαγεία. Η μαγεία αυτή τυλίγει την πέτρα και το ξύλο, τις πλατείες, τα δέντρα, το κάστρο. Ακόμα και όταν το κρύο, επιμένει να θέλει να σε κρατήσει μέσα, εσύ αρνείσαι για να βγεις μια έστω μικρή βόλτα στην πόλη γύρω από τη λίμνη και να μπλεχτείς με τα φώτα της, να ακούσεις τις μουσικές της, τα χαμόγελα των περαστικών, να δεις τον άλλο της εαυτό.

Δεν χρειάζεται να κρατάς τα συναισθήματά σου κλειδωμένα, να θέλεις να τα καταλάβεις όλα. Εδώ χρειάζεται η απελευθέρωση συναισθημάτων, για να χαρείς το φως, τους ανθρώπους, την εποχή. Και που ξέρεις, ίσως μέσα στο φως αυτό που σιγοπαίζει, μπορεί να συναντήσεις και την ευτυχία σου.