* ”Tο τέλος του κόσμου MADE IN CHINA” ή ”Hasta na pan sto Diaolo”.

* Θα το πω απλά, όσο πιο απλά μπορώ και χωρίς περιστροφές. Συμμορφώθηκα με τα μέτρα εγκλεισμού, μόνο και μόνο γιατί σέβομαι τους συνανθρώπους μου. Υπολογίζω εκείνον που ανησυχεί ή φοβάται, δεν συμφωνώ με τους φόβους του, αλλά είναι πιο εύκολο σε αυτή την φάση των πραγμάτων εγώ να κάνω πιο πίσω.

Μου είναι αδύνατον να δεχτώ, πως ξαφνικά ο κόσμος χάνεται, δεν βοηθάνε και τα νούμερα σε αυτή την άποψη. Ούτε εκείνα που δημοσιοποιούνται, ούτε εκείνα που κρύβονται. Όσο για τα στατιστικά, πάντα θα περιέχουν μεγάλο κίνδυνο λάθους.

Να πιστέψω πως έτσι ξαφνικά και χωρίς τo χεράκι ανθρώπου, επωάσθηκε ένας ιός που βάλθηκε να κάνει το ανθρώπινο είδος, είδος σε εξαφάνιση, ε δεν θα το φάω αμάσητο. Θέλει το κάτι τις του να΄ρθει να δέσει, να νοστιμίσει.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που στα εργαστήρια παρήχθησαν ιοί τρομεροί και φοβεροί με συγκεκριμένη ταυτότητα μα και με συγκεκριμένη αποστολή κυρίως, όπως εκείνος του AIDS ή ο άλλος του EMPOLA και πόσοι ακόμα. Και όλοι αυτοί μπορεί να μην κάνουν όλοι την ίδια δουλειά μα ένα στοιχείο τουλάχιστον το έχουν κοινό και δεν είναι άλλο από τον έλεγχο του πληθυσμού. Έτσι και τώρα με τον Covid-19 ή με το πιο ελληνικό του κορονοϊός.

Πέρασαν σχεδόν 3.5 μήνες από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην πόλη Γιουχάν της Κίνας. Οι θάνατοι παγκοσμίως ξεπέρασαν τις 11.000 με τις Ιταλία, Κίνα, Ιράν και Ισπανία να έχουν πληγεί περισσότερο.

Γιατί η Ιταλία όμως; Η επιδημία του κορονοϊού την χτύπησε όσο καμία άλλη χώρα στη Γηραιά Ήπειρο.

Ας δούμε το γιατί:

1ον

Η Ιταλία είναι η πιο γερασμένη χώρα του κόσμου (ακολουθεί η Γερμανία, αλλά και όλη η Ευρώπη). Όπως ξέρουμε τώρα, ο ιός χτυπά τις μεγαλύτερες ηλικίες.

2ον

Έχει πολύ μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση, ιδιαίτερα η περιοχή της κοιλάδας του Πάδου (Μιλάνο, Τορίνο, Πάρμα κλπ) που χτύπησε ο κορονοϊος και που είναι από τις πιο επιβαρυμένες στον κόσμο και νούμερο ένα σε μόλυνση στην Ευρώπη. Εδώ γνωρίζουμε ότι ο ιός χτυπά το αναπνευστικό σύστημα, το οποίο επιβαρύνεται περισσότερο από το μολυσμένο περιβάλλον.

3ον

Στην Λομβαρδία, υπάρχει υπερσυγκέντρωση πληθυσμού, μιας και το 40% του πληθυσμού της Ιταλία κατοικεί εκεί (πάνω από 23 εκατομμύρια άνθρωποι).

4ον

Ενώ η Ιταλία διέθετε το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο, τα τελευταία 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης έγιναν μειώσεις σε προσωπικό και κονδύλια για την υγεία, με αποτέλεσμα η εισβολή του κορονοϊού με τις τεράστιες απαιτήσεις, να βρει ένα σύστημα υγείας αποδεκατισμένο που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.

5ον

Τέλος η Κυβέρνηση αλλά και οι Ιταλοί δεν πήραν από την αρχή σοβαρά την κατάσταση και δεν υπάκουσαν στους περιορισμούς που τέθηκαν. Επιπλέον άργησαν να πάρουν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό του ιού, ο οποίος χτύπησε τον βιομηχανικό βορρά περισσότερο και λιγότερο τον νότο της Ιταλίας.

Καλά μέχρι εδώ και κατανοητά και η σειρά των πραγμάτων και των χωρών, κατανοητή και αυτή, μα μέσα από αυτή την …κατανόηση, προκύπτουν συνεχώς νέα ερωτήματα, πχ γιατί τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας;

-Γιατί αυτή η κατηγορία του πληθυσμού, είναι πιο ευάλωτη και η θνησιμότητας θα επιφέρει τον απαιτούμενο φόβο σύμφωνα με το σχέδιο.

Ποιο σχέδιο; Μίλησε κανείς για σχέδιο;;;

Και αφού δημιουργήσεις φόβο, εύκολα έχεις σύμμαχο και τον πανικό, κατά συνέπεια, πολύ λιγότερη ψύχραιμη και υγιή σκέψη. Πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω μέτρα, πχ, «Ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα. Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για να πάτε στην εργασία σας και για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών. Να έχετε μαζί σας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και την ανάλογο βεβαίωση. Η συνεργασίας σας είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Που πάει να πει, μπορείς να πας βόλτα τον σκύλο σου, αλλά θέλουμε να το ξέρουμε…

Βέβαια σε μια τέτοια ιστορία δεν είναι μόνο η επιβολή της Πειθούς, με μια νέα βερσιόν καταστολής, εκείνης του ”ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”, είναι και το πόσοι άλλοι θα κερδίσουν, ο καθένας ανάλογα με την δύναμη του και το τι ακουμπάει στον κουρβανά.

. Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των απολυμαντικών κατά 721%,

. Λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή,

. Η αγανάχτηση των πολλών για τον άπλετο ελεύθερο χρόνο που πάντα ήθελαν να έχουν αλλά γκρίνιαζαν επειδή δεν είχαν,

. Η ημερήσια αποζημίωση στους κλινικάρχες που παραχωρούν κρεβάτια ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της πανδημίας διπλασιάζεται από τα 800€ στα 1.600€.

. Άσε που για 1.600 € την ημέρα, αν είναι, παρακαλώ “επιτάξτε” και μένα!

. Την ίδια ώρα μου περνάνε τους νόμος όταν κοιμάμαι… Όταν μου έχουν απαγορεύσει την έξοδο… όταν οι συνομήλικοι μου προσκολλημένοι στα παιχνίδια εξουσίας, βγάζουν αποφάσεις κι εγώ σαν σκυλί θα τρέχω να γλείψω τα αποφάγια.

Μαζική Φτωχοποίηση και η ιστορία να επαναλαμβάνεται, με διαφορετικά πρόσωπα και προσωπεία.

Γιάννης Βρούτσης: Μείωση μισθών κατά 50% για έξι μήνες

Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε έκτακτα οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας. Χωρίς χρονοτριβές, τα ξημερώματα του Σαββάτου δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα συγκεκριμένα μέτρα. Το άρθρο 9 αναφέρει το εξής:

Στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του Κορονοϊού COVID-19, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας, o εργοδότης δύναται, με απόφασή του, να ορίζει προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας της επιχείρησης ως εξής:

α) Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ’ ελάχιστο δύο (2) εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα, β) Ο ανωτέρω τρόπος οργάνωσης της εργασίας γίνεται ανά εβδομάδα και εντάσσεται σε αυτόν τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης, γ) Εργοδότης που θα εφαρμόσει αυτόν τον τρόπο οργάνωσης της εργασίας υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούνταν κατά την έναρξη εφαρμογής του.

Και επειδή θα πέφτετε συχνά από τα σύννεφα, να έχετε πάντα μαζί σας το …αλεξίπτωτο.

Μένουμε σπίτι, όχι για να πεθάνουμε σπίτι

Δες τώρα αυτό που έγινε στην Καστοριά. Μια γυναίκα 41 χρονών, με χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, εμφάνισε τα συμπτώματα του κορονοϊού, επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και η σύσταση που της δόθηκε ήταν να μείνει σπίτι.

Έμεινε σπίτι. Πέθανε στο σπίτι.

Μετά τις μεγάλες πανδημίες της παγκόσμιας ιστορίας

(λοιμός στην αρχαία Αθήνα τον 5ο αι. π.Χ.,

πανώλη – μαύρος θάνατος στην Ευρώπη τον 14ο αι.,

ισπανική γρίπη, το 1918-1919, με εκατομμύρια νεκρούς…)

ήρθε, το 2020, ο Covid-19 με 5ψήφιο (μέχρι στιγμής, σε παγκόσμιο επίπεδο) αριθμό νεκρών.

Επιβλήθηκε, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων και η …άσκοπη κυκλοφορία στους δρόμους. Θεωρήθηκε από πολίτες ευκταία η πλήρης και καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Είναι το εφιαλτικό αποτέλεσμα της σύζευξης οικονομικού νεοφιλελευθερισμού και κοινωνικού δαρβινισμού. Το ελληνικό κράτος δεν κάνει τεστ ούτε σε όσους/ες εμφανίζουν «ήπια» συμπτώματα (εκτός αν έχουν οι ίδιοι την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τεστ σε ιδιωτικούς φορείς) και δεν ενισχύει το ΕΣΥ με προσωπικό, εξοπλισμό και ΜΕΘ.

Μ’ αυτό τον τρόπο και σε πλήρη αντίθεση με τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών υγείας, δε διαμορφώνει πραγματική εικόνα για την εξέλιξη της επιδημίας και ρισκάρει τις ζωές των ασθενών.

Άφησε μια γυναίκα να πεθάνει αβοήθητη, στερώντας της τη δυνατότητα για νοσηλεία και θεραπευτική παρέμβαση που ίσως ήταν σωτήρια.

ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ… ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!

Κλεισμένος στο σπίτι παράγεις περισσότερο, ξοδεύεις λιγότερα, φορολογείσαι περισσότερο, ελέγχεσαι ευκολότερα και αποτελεσματικότερα. Και εάν αυτά δεν σου αρέσουν και εάν ξέφυγες από την πλύση εγκεφάλου των παπαγάλων των ΜΜΕ, δεν μπορείς να ξεφύγεις από τον ατομικό ιό σου, γιατί φτάνοντας στην τρίτη ηλικία και χρήματα έχεις μαζέψει να διαθέσεις για την υγεία σου και χρόνο.

«Μένουμε σπίτι», εκτός αν πρέπει να παράγουμε για τα κέρδη τους…

«Μείνετε σπίτι», «απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων», «περιορίστε τις μετακινήσεις σας».

Τα ακούω αυτά και σκέφτομαι… Για τους άλλους θα τα λένε.