Ο αγώνας των Τηνιακών δικαιώθηκε, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Τήνου, ο όμιλος Κοπελούζου ακύρωσε το σχεδιασμό για την εγκατάσταση 15 ανεμογεννητριών στο νησί.

“Αυτό αποτελεί δικαίωση των αγώνων του τηνιακού λαού και της δημοτικής αρχής τα τελευταία 5 χρόνια. Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες της απρόκλητης βίας και καταστολής των αστυνομικών δυνάμεων που συνέρρευσαν από γειτονικά νησιά εναντίον του Τηνιακού λαού. Συνεχίζουμε ενωμένοι με σοβαρότητα, ψυχραιμία και θεσμικές διαδικασίες τη προσπάθεια για τη διαφύλαξη του μοναδικού τηνιακού τοπίου και το σεβασμό του περιβάλλοντος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι κάτοικοι τόνιζαν με κάθε ευκαιρία ότι οι γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες που επρόκειτο να τοποθετηθούν κοντά σε δύο χωριά εξαιρετικής ομορφιάς, την Καρδιανή και την Υστέρνια, θα αλλοίωναν το φυσικό τοπίο, ενώ ακόμα δεν έχουν υπολογιστεί άλλες επιπτώσεις όπως ο θόρυβος, τόσο στην άγρια ζωή όσο και στη ζωή των ίδιων των κατοίκων.

Να θυμήσουμε οτι την περασμένη εβδομάδα τα ΜΑΤ ξυλοκόπησαν άγρια κατοίκους του νησιού που διαμαρτυρήθηκαν για την τοποθέτηση ανεμογεννητρίων, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Ομως τελικά η δικαιοσύνη αποφάνθηκε υπέρ τους.

Το πρώτο καλό νέο. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας των οποίων οι κάτοικοι είναι ξεσηκωμένοι για τον ίδιο λόγο.