Μπορεί σε βάθος χρόνου, όταν θα έχει με το καλό ολοκληρωθεί ο “Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας”, να δούμε μια πόλη πιο όμορφη και φιλική για τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Προς το παρόν όμως σε μια τόσο επιβαρυμένη κυκλοφοριακά πόλη, οι ρυθμίσεις είναι μια ακόμη ταλαιπωρία για τους οδηγούς, δεδομένου ότι λόγω κορωνοιού, δεν υπάρχει καν δαχτύλιος.

Τουλάχιστον ας μάθουμε ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ, μπας και γλυτώσουμε μποτιλιάρισμα και χρόνο.

Συγκεκριμένα, από τις οδούς Ηρώδου Αττικού και Βασιλίσσης Ολγας ξεκίνησαν από σήμερα τα μέτρα περιορισμού των οχημάτων και η εφαρμογή του σχεδίου για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας ενώ από την Κυριακή 14 Ιουνίου ακολουθούν η Πλατεία Συντάγματος και η Πανεπιστημίου.

Όσο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό-ιστορικό τρίγωνο θα ισχύσουν από αρχές Ιουλίου, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων.

“Οι πιλοτικές παρεμβάσεις ξεκίνησαν με διαγραμμίσεις κεντρικών δρόμων της πόλης που έγιναν από τον δήμο Αθηναίων αξιοποιώντας τη μειωμένη κίνηση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Κατά τη διάρκεια των διαγραμμίσεων το κέντρο της Αθήνας παραμένει ανοιχτό για όλους και διευκρινίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων ρυθμίζεται με ασφάλεια, σε συγκεκριμένα σημεία. Η αρχή των παρεμβάσεων γίνεται από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο σύνολό της και την οδό Ηρώδου Αττικού επίσης στο σύνολο της με στόχο να αυξηθεί σημαντικά ο ελεύθερος χώρος για την κυκλοφορία των πεζών αλλά και των ποδηλάτων”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με την έναρξή τους δημιουργούνται οι ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα στον Μεγάλο Περίπατο ενώ ρυθμίζονται ορισμένοι περιορισμοί στην πρόσβαση των αυτοκινήτων που θα ισχύουν από τις 06.00 της Πέμπτης, 11 Ιουνίου. Ειδικότερα στους δύο αυτούς δρόμους θα έχουν πρόσβαση:

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας

-Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
-Οχήματα Ατόμων με Αναπηρία
-Οχήματα προς τους χώρους στάθμευσης του Ζαππείου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών
-Ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς
-Ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στους χώρους του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών
-Οχήματα τροφοδοσίας του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών
-Οχήματα Έκτακτης Ανάγκης
-Οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης περιοχής


Οδός Ηρώδου Αττικού

-Οχήματα μονίμων κατοίκων (Μόνιμοι κάτοικοι που έχουν κάρτα στάθμευσης στη Ζώνη 1. Μόνιμοι κάτοικοι για τη χρήση ιδιωτικού χώρου στάθμευσης)
-Oχήματα Ατόμων με Αναπηρία
-Ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών εντός των περιοχών
-Ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς
-Οχήματα τροφοδοσίας Καταστημάτων
-Οχήματα ταχυμεταφορών και διανομών καταστημάτων εστίασης
-Οχήματα Δημόσιων Υπηρεσιών για τις ανάγκες της περιοχής
-Οχήματα Έκτακτης Ανάγκης
-Οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής

Η συνέχεια των παρεμβάσεων θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου από το πρωί της Κυριακής, 14 Ιουνίου. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό τρίγωνο – ιστορικό κέντρο θα αρχίσουν να ισχύουν από τις αρχές Ιουλίου. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «για όλες τις φάσεις των παρεμβάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα γίνονται εγκαίρως ανακοινώσεις από τον Δήμο Αθηναίων που θα απαντούν στα ερωτήματα κατοίκων και επισκεπτών της Αθήνας».

«Ο πιλοτικός χαρακτήρας των ρυθμίσεων δίνει την δυνατότητα το επόμενο διάστημα να γίνουν όποιες αλλαγές κριθούν σκόπιμες προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι το αρτιότερο τόσο για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Η εξέλιξη όλων των αλλαγών θα είναι σταδιακή ώστε οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας να απολαμβάνουν τις σημαντικές βελτιώσεις που φέρνει στη ζωή τους ο Μεγάλος Περίπατος αλλά και να εξοικειώνονται με τον καλύτερο τρόπο στις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί. Για τον λόγο αυτό άλλωστε το πρώτο διάστημα της εφαρμογής των πιλοτικών ρυθμίσεων η Δημοτική Αστυνομία θα προχωρά σε συστάσεις και οδηγίες στους οδηγούς», καταλήγει η ανακοίνωση.