Με έναν υπέρλαμπρο ήλιο να φωτίζει τον καταγάλανο Αττικό ουρανό, η σπλάτερ ηρωίδα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας έφυγε αφήνοντας πίσω της ανάμεικτα συναισθήματα.

Δυο εικοσιτετράωρα με λευκές νιφάδες που δεν ξεχώρισαν τα βόρεια τα νότια και τα κεντρικά του νομού αλλά και πολύ λάσπη, πολλά πληγωμένα δέντρα και πολύ δουλειά για τους χειριστές μηχανημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης που από το πρωί κλαδεύουν κεντρικές αλλά και πιο απόκεντρες αρτηρίες. Πολυ δουλειά και για τα συνεργεία της ΔΕΔΗΕ αφού 250.000 νοικοκυριά έμειναν ώρες χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ σε κάποιες περιοχές το ρεύμα αναμένεται ακόμη…

Πάντως αυτή τη φορά οι κασσάνδρες του καιρού που συνήθως στέλνουν λάθος συναγερμούς δεν υπερέβαλλαν…

Πρωτοφανής για τα δεδομένα των τελευταίων 40 ετών θεωρήθηκε η χιονόπτωση που έπληξε τη χώρα τις τρεις τελευταίες μέρες, όπως ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Yπηρεσία, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων δεκαετιών. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν οι 36 ώρες στην Αττική, με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας επί 24 ώρες και να συνοδεύονται από ύψος χιονιού περίπου 20 – 25 εκατοστά.

Το τελευταίο χιόνι πριν λιώσει εντελώς, δεν πήγε χαμένο. ΄Εγινε “φίλος” στα χέρια των παιδιών.