Με αναστολή για δύο μήνες της απόφασης για την εγκατάσταση της ανεμογεννήτριας στο Πανί, συνεχίζεται ο αγώνας για την ακύρωση της οικοδομικής αδείας της εταιρίας ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ. από τους φορείς και κατοίκων της περιοχής.

Στο πλαίσιο του κοινού αγώνα των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος, ο Δήμος Σαρωνικού κατέθεσε στις 27 Μαΐου 2020 αίτηση αναστολής και ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κατά της έκδοσης οικοδομικής αδείας από την ΥΔΟΜ Μαρκοπούλου, της εταιρίας ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

“Η παραπάνω εξέλιξη θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον αγώνα μας εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πανί, δεν θα πρέπει όμως να εφησυχάσουμε ούτε στιγμή αλλά να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συμμετέχουμε σε ό,τι προγραμματίζει η διαπαραταξιακή επιτροπή για την προστασία και την ανάδειξη του Πάνειου Όρους. Συνεχίζουμε δυναμικά και όλοι μαζί συμμετέχουμε στην κοινή δράση των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής την Κυριακή 31 Μαΐου «Περπατάμε για να σώσουμε το βουνό μας».”