Το δικό μας “Κέντρο της Γης” είναι στα 8 το 1968. Όλα αυτά συμβαίνουν Κυριακές-Αργίες και 10 με 30 Ιουνίου. Για να φθάσεις εκεί ανεβαίνεις στο λεωφορείο Σκόντα με αριθμό 16 που γράφει (μερικές φορές δεν γράφει) Γουδί-Θησείο.

Η διαδρομή είναι σαν επανάληψη του βιβλίου Ιστορίας και ο εισπράκτορας ό δάσκαλος. Ιπποκράτουιιιις-Βουλγαροκτόν-Τσιμισκηηηηη-Γκαλλιδρομιιιιιίου-Διδοοοοοότουουου-Σκουφααααά-Ομμμήρου.

Εδώ τσουπ! κατεβαίνεις και αρχίζει η 5 λεπτος πορεία των Μυρίων Συμβουλών τις οποίες αν αγνοήσεις υπάρχουν οι αντίστοιχες Μύριες Απειλές και Τιμωρίες.

Το “Κέντρο της Γής” έχει 6 εισόδους. Γούρνα με χρυσόψαρα-Άγνωστος Στρατιώτης-ρολόι-Ζάππειο-Ανάκτορα-Τσολιάδες. Κάθε είσοδο την φυλάει ένα “μαντρόσκυλο” που φοράει καφέ ζακέτα και καπέλο ιδίου χρώματος και είναι οπλισμένος με σφυρίχτρα και κουδούνι.zapeion_2

Μπαίνοντας το “μαντρόσκυλο” σου κάνει ακτινοσκόπηση και αυτόματα σε κατατάσσει στις εξής κατηγορίες επικινδυνότητας α) Παιδί της Μαμάς-Βουτυρομπεμπές, β) Ψευτόμαγκας-Χέστης, γ) Νταής-Παιδί εντάξει, δ) Αρκουδόμαγκας-Παιδί Τζιμάνι, ε) Μπελλάς-ο Αρχηγός που θέλαμε να μαστε αλλά δεν μας αφήνουν οι Μύριες Απειλές και Τιμωρίες!

Σε όλες τις κατηγορίες επισκεπτών το βλέμμα του “μαντρόσκυλου” είναι σαφέστατο και τα λέει όλα.

Κανόνας Πρώτος και τελευταίος “Απαγορεύονται τα ΠΑΝΤΑ”.zapeion_1

Οι δύο πρώτες κατηγορίες επισκεπτών απαντούν με το βλέμμα τους: “Θα κάνουμε τα ΠΑΝΤΑ στα μουλωχτά”.

Οι τρεις τελευταίες κατηγορίες απαντούν“ Θα κάνω τα ΠΑΝΤΑ, θα σε κάνω μπαρούτι, θα με κυνηγάς σ’ όλη τη χώρα και θα αναθεματίσεις την ώρα και στιγμή που φίλησες την κατουρημένη ποδιά για να σε βάλουν φύλακα εδώ”.